De Verenigde Staten willen volgens een mediabericht drones in Noord-Afrika inzetten om activiteiten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Libië beter te kunnen observeren. Zo is het de bedoeling "een blinde vlek" van de geheime diensten weg te werken, bericht de Wall Street Journal op basis van hoge regeringsbronnen.

Bestaande basis

Er wordt gedacht aan het gebruik van een bestaande basis in een van de buurlanden. Er wordt samengewerkt met de Europese bondgenoten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, om de plannen tot uitvoering te brengen. Onduidelijk is met welke Noord-Afrikaanse landen wordt onderhandeld. (Belga/WB)

De Verenigde Staten willen volgens een mediabericht drones in Noord-Afrika inzetten om activiteiten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Libië beter te kunnen observeren. Zo is het de bedoeling "een blinde vlek" van de geheime diensten weg te werken, bericht de Wall Street Journal op basis van hoge regeringsbronnen. Er wordt gedacht aan het gebruik van een bestaande basis in een van de buurlanden. Er wordt samengewerkt met de Europese bondgenoten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, om de plannen tot uitvoering te brengen. Onduidelijk is met welke Noord-Afrikaanse landen wordt onderhandeld. (Belga/WB)