De VS versoepelt zijn sancties tegenover Iran. Medische apparaten, zoals een dialysemachine, mogen binnenkort het land binnen.

De Verenigde Naties, vooral westerse landen en Israël, verdenken Iran ervan bezig te zijn met de bouw van een atoomwapen. Iran zelf ontkent dat en zegt dat het alleen uranium verrijkt voor vreedzame doeleinden. Sinds eind 2006 gelden economische sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie, die herhaaldelijk verstrengd werden. Zo willen ze Iran onder druk zetten en proberen ze het land te dwingen om zijn nucleaire programma op te geven.

De Iraanse bevolking lijdt erg onder deze boycot. De sancties dragen bij tot de economische impasse waarin het land zich momenteel bevindt. De werkloosheid blijft stijgen en de inflatie swingt uit de pan. Naast voedsel is er een groot tekort aan medicijnen en medische apparatuur.

Barack Obama: 'Diplomatieke oplossing'

Hoewel de VS een toegeving doet wat betreft de sancties, hamert het land erop dat het nog steeds hoopt op een diplomatieke uitkomst "in de nabije toekomst."

Vorige maand nog sprak de Amerikaanse president Barack Obama hoopvolle woorden na het aantreden van de nieuwe president Hassan Rouhani. "Hopelijk kunnen we een stap vooruit zetten en de dialoog voeren om het probleem rond het nucleaire programma van Iran eindelijk op te lossen", aldus de Amerikaanse president.

De VS versoepelt zijn sancties tegenover Iran. Medische apparaten, zoals een dialysemachine, mogen binnenkort het land binnen. De Verenigde Naties, vooral westerse landen en Israël, verdenken Iran ervan bezig te zijn met de bouw van een atoomwapen. Iran zelf ontkent dat en zegt dat het alleen uranium verrijkt voor vreedzame doeleinden. Sinds eind 2006 gelden economische sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie, die herhaaldelijk verstrengd werden. Zo willen ze Iran onder druk zetten en proberen ze het land te dwingen om zijn nucleaire programma op te geven. De Iraanse bevolking lijdt erg onder deze boycot. De sancties dragen bij tot de economische impasse waarin het land zich momenteel bevindt. De werkloosheid blijft stijgen en de inflatie swingt uit de pan. Naast voedsel is er een groot tekort aan medicijnen en medische apparatuur. Barack Obama: 'Diplomatieke oplossing'Hoewel de VS een toegeving doet wat betreft de sancties, hamert het land erop dat het nog steeds hoopt op een diplomatieke uitkomst "in de nabije toekomst." Vorige maand nog sprak de Amerikaanse president Barack Obama hoopvolle woorden na het aantreden van de nieuwe president Hassan Rouhani. "Hopelijk kunnen we een stap vooruit zetten en de dialoog voeren om het probleem rond het nucleaire programma van Iran eindelijk op te lossen", aldus de Amerikaanse president.