Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. De beslissing volgt op een herziening van de Amerikaanse relaties met Egypte op aanvraag van president Barack Obama. De bevriezing geldt niet voor steun aan de Egyptische grensbewaking, de strijd tegen terreur en de veiligheid in de Sinaï. Ook militaire training en militaire reserveonderdelen blijven buiten schot.

Wapenleveringen stopgezet

De Amerikaanse militaire steun beloopt jaarlijks 1,3 miljard dollar, bovenop de 250 miljoen dollar economische steun. De bevriezing treft onder meer de levering van Apache-helikopters, Harpoonraketten en tankonderdelen, aldus Amerikaanse verantwoordelijken. Welk bedrag de beslissing vertegenwoordigt, is niet bekendgemaakt. (Belga/TV)

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. De beslissing volgt op een herziening van de Amerikaanse relaties met Egypte op aanvraag van president Barack Obama. De bevriezing geldt niet voor steun aan de Egyptische grensbewaking, de strijd tegen terreur en de veiligheid in de Sinaï. Ook militaire training en militaire reserveonderdelen blijven buiten schot.De Amerikaanse militaire steun beloopt jaarlijks 1,3 miljard dollar, bovenop de 250 miljoen dollar economische steun. De bevriezing treft onder meer de levering van Apache-helikopters, Harpoonraketten en tankonderdelen, aldus Amerikaanse verantwoordelijken. Welk bedrag de beslissing vertegenwoordigt, is niet bekendgemaakt. (Belga/TV)