De Amerikaanse president Barack Obama gaat ongeveer 3.000 militairen naar West-Afrika sturen om het ebolavirus te bestrijden. Een uitgebreide aankondiging volgt vandaag, dinsdag, zo werd vernomen in regeringskringen.

Samen met lokale autoriteiten zouden de militairen zeventien ziekenhuizen bouwen met telkens honderd bedden, in de getroffen landen Liberia, Sierra Leone en Guinee. Er zou een commandocentrum komen in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia.

De president zal zijn actieplan voorstellen tijdens een bezoek aan de zetel in Atlanta van de centra voor controle op en preventie van ziektes. (Belga/WB)

De Amerikaanse president Barack Obama gaat ongeveer 3.000 militairen naar West-Afrika sturen om het ebolavirus te bestrijden. Een uitgebreide aankondiging volgt vandaag, dinsdag, zo werd vernomen in regeringskringen.Samen met lokale autoriteiten zouden de militairen zeventien ziekenhuizen bouwen met telkens honderd bedden, in de getroffen landen Liberia, Sierra Leone en Guinee. Er zou een commandocentrum komen in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. De president zal zijn actieplan voorstellen tijdens een bezoek aan de zetel in Atlanta van de centra voor controle op en preventie van ziektes. (Belga/WB)