Volgens de aanklager, majoor Rob Stelle, moet de 39-jarige Robert Bales ter dood veroordeeld worden voor het plegen van "de ergste, meest verwerpelijke misdaden die een mens kan begaan", zo citeert de News Tribune in Tacoma hem.

Verdediging: ontoerekeningsvatbaar

De advocaten van Bales werpen daar tegen in dat het leger veel te veel vragen onbeantwoord laat, onder meer over zijn mentale staat. Ze impliceren ook dat Bales mogelijk een hoofdletsel opliep, leed aan post-traumatisch stress-syndroom of beïnvloed werd door de chemische cocktail in zijn bloed, waaronder steroïden, alcohol en slaapmiddelen.

Negen kinderen dood

Bales zou op 11 maart 's ochtends vroeg uit de militaire basis in Panjwai geslopen zijn, waarna hij een reeks huizen in het nabijgelegen dorpje betrad. Hij wordt ervan beschuldigd daar zestien burgers te hebben gedood, al dan niet terwijl ze sliepen. Onder de slachtoffers waren negen kinderen. Er raakten ook zes mensen gewond. (Belga/TV)

Volgens de aanklager, majoor Rob Stelle, moet de 39-jarige Robert Bales ter dood veroordeeld worden voor het plegen van "de ergste, meest verwerpelijke misdaden die een mens kan begaan", zo citeert de News Tribune in Tacoma hem.Verdediging: ontoerekeningsvatbaar De advocaten van Bales werpen daar tegen in dat het leger veel te veel vragen onbeantwoord laat, onder meer over zijn mentale staat. Ze impliceren ook dat Bales mogelijk een hoofdletsel opliep, leed aan post-traumatisch stress-syndroom of beïnvloed werd door de chemische cocktail in zijn bloed, waaronder steroïden, alcohol en slaapmiddelen. Negen kinderen dood Bales zou op 11 maart 's ochtends vroeg uit de militaire basis in Panjwai geslopen zijn, waarna hij een reeks huizen in het nabijgelegen dorpje betrad. Hij wordt ervan beschuldigd daar zestien burgers te hebben gedood, al dan niet terwijl ze sliepen. Onder de slachtoffers waren negen kinderen. Er raakten ook zes mensen gewond. (Belga/TV)