"De speculatie dat het vliegtuig door een raket werd neergehaald, is hiermee van de baan", aldus de anonieme bron van NBC.

Op de beelden van een Amerikaanse infrarood-satelliet is een flits te zien op het moment dat het vliegtuig zaterdagochtend boven de Egyptische woestijn vliegt. Analisten menen dat het kan wijzen op een ontploffing van het toestel, door de kerosinetank of een bom.

Maar voor een raket die afgevuurd werd vanop de grond en die insloeg, is geen enkele indicatie, aldus de anonieme bron van NBC. Zo'n inslag geeft in principe een lichtflits op de beelden, en de raket zelf zou een hittespoor moeten nalaten op de beelden van de infrarood-satelliet.

Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst, James Clapper, verklaarde op zijn beurt dat er "op dit moment" geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van een terreuraanslag. Maar het is ook nog te vroeg om de betrokkenheid van IS volledig uit te sluiten, gaf hij toe. Die islamistische beweging beweerde kort na de ramp dat het toestel was neergestort ten gevlge van een aanslag die zij had opgezet.

Bij de ramp kwamen ruim 200 mensen om het leven.

(Belga/RR)

"De speculatie dat het vliegtuig door een raket werd neergehaald, is hiermee van de baan", aldus de anonieme bron van NBC.Op de beelden van een Amerikaanse infrarood-satelliet is een flits te zien op het moment dat het vliegtuig zaterdagochtend boven de Egyptische woestijn vliegt. Analisten menen dat het kan wijzen op een ontploffing van het toestel, door de kerosinetank of een bom. Maar voor een raket die afgevuurd werd vanop de grond en die insloeg, is geen enkele indicatie, aldus de anonieme bron van NBC. Zo'n inslag geeft in principe een lichtflits op de beelden, en de raket zelf zou een hittespoor moeten nalaten op de beelden van de infrarood-satelliet. Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst, James Clapper, verklaarde op zijn beurt dat er "op dit moment" geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van een terreuraanslag. Maar het is ook nog te vroeg om de betrokkenheid van IS volledig uit te sluiten, gaf hij toe. Die islamistische beweging beweerde kort na de ramp dat het toestel was neergestort ten gevlge van een aanslag die zij had opgezet.Bij de ramp kwamen ruim 200 mensen om het leven.(Belga/RR)