Snoeien in het soldatenbestand zou een impact hebben op alle internationale missies, schrijft USA Today. Op de piek van de Amerikaanse interventies in Irak en Afghanistan telde het leger 570.000 soldaten.

Dat aantal werd bereikt om de soldaten niet te verplichten langer dan een jaar met de keer op buitenlandse missie te moeten.

Nadien was er een inkrimping geweest. Vorig jaar lag er een plan voor een forse besparing op tafel, maar dat werd uiteindelijk opgeschort omdat de terugtrekking uit Afghanistan trager verliep dan gepland.

Laagterecord

Tegen eind september 2017, bij de start van het nieuwe begrotingsjaar, wil men nog 450.000 soldaten overhouden, volgens USA Today. De BBC rekende voor dat dat het laagste aantal is sinds 1940, een jaar voor de Amerikanen zich in de tweede wereldoorlog mengden. Sinds de aanslagen op de Twin Towers in 2001, zijn de VS zich steeds meer gaan bewapenen en conflicten gaan uitvechten op verschillende plaatsen in het Midden-Oosten.

(Belga/RR)

Snoeien in het soldatenbestand zou een impact hebben op alle internationale missies, schrijft USA Today. Op de piek van de Amerikaanse interventies in Irak en Afghanistan telde het leger 570.000 soldaten. Dat aantal werd bereikt om de soldaten niet te verplichten langer dan een jaar met de keer op buitenlandse missie te moeten.Nadien was er een inkrimping geweest. Vorig jaar lag er een plan voor een forse besparing op tafel, maar dat werd uiteindelijk opgeschort omdat de terugtrekking uit Afghanistan trager verliep dan gepland. Tegen eind september 2017, bij de start van het nieuwe begrotingsjaar, wil men nog 450.000 soldaten overhouden, volgens USA Today. De BBC rekende voor dat dat het laagste aantal is sinds 1940, een jaar voor de Amerikanen zich in de tweede wereldoorlog mengden. Sinds de aanslagen op de Twin Towers in 2001, zijn de VS zich steeds meer gaan bewapenen en conflicten gaan uitvechten op verschillende plaatsen in het Midden-Oosten.(Belga/RR)