De afzender is het militair laboratorium in Dugway, in de staat Utah.Van daaruit werden vorige week vrijdag pakketten verstuurd met naar men dacht niet-actieve stoffen.

Een van die pakketten arriveerde in een privé-labo in de oostelijke staat Maryland, waar men vaststelde dat de lading levende antrax-bacteriën bevatte. Dat labo alarmeerde het ministerie van Defensie en de gezondheidsdiensten. Ook de andere zendingen, en het afval in Dugway, zouden actief antrax bevat hebben. Negen van de pakketten gingen naar labo's in de VS, een tiende pakket werd verstuurd naar de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Zuid-Koreaanse Osan, 35 kilometeter ten zuuiden van Seoel.

Daar zijn volgens het agentschap Reuters 22 personeelsleden die mogelijks aan de stof zijn blootgesteld in spoedbehandeling, waarbij, in sommige gevallen, vaccinaties werden toegediend. Geen van de 22 vertoonde ziekteverschijnselen, volgens een door Reuters geciteerde mededeling.

Eerder was door de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld dat vier werknemers in preventieve behandeling waren.Toen leek het te gaan over personeel van labo's op Amerikaanse bodem, hoewel niet duidelijk werd waar precies.

Opsporen

Het labo in Utah ontwikkelt volgens Amerikaanse media "nieuwe testen om biologische wapens op te sporen". Na die testen wordt het materiaal bestraald en zo 'dood' gemaakt.

De Amerikaanse gezondheidsdienst (Centers for Diseause Control and Prevention), die eerder zelf in opspraak kwam voor de manier waarop met antrax werd omgesprongen, onderzoekt de zaak.

Antrax, ook bekend als miltvuur, is een potentieel dodelijke infectieziekte die door de antrax-bacterie wordt veroorzaakt. De bacterie werkt via luchtwegen en/of spijsverteringsstelsel.

Onmiddellijk na de aanslag van 11 september 2001 werden politici en journalisten in de VS het doelwit van antrax-aanvallen, die nooit zijn opgehelderd.

De afzender is het militair laboratorium in Dugway, in de staat Utah.Van daaruit werden vorige week vrijdag pakketten verstuurd met naar men dacht niet-actieve stoffen.Een van die pakketten arriveerde in een privé-labo in de oostelijke staat Maryland, waar men vaststelde dat de lading levende antrax-bacteriën bevatte. Dat labo alarmeerde het ministerie van Defensie en de gezondheidsdiensten. Ook de andere zendingen, en het afval in Dugway, zouden actief antrax bevat hebben. Negen van de pakketten gingen naar labo's in de VS, een tiende pakket werd verstuurd naar de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Zuid-Koreaanse Osan, 35 kilometeter ten zuuiden van Seoel. Daar zijn volgens het agentschap Reuters 22 personeelsleden die mogelijks aan de stof zijn blootgesteld in spoedbehandeling, waarbij, in sommige gevallen, vaccinaties werden toegediend. Geen van de 22 vertoonde ziekteverschijnselen, volgens een door Reuters geciteerde mededeling.Eerder was door de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld dat vier werknemers in preventieve behandeling waren.Toen leek het te gaan over personeel van labo's op Amerikaanse bodem, hoewel niet duidelijk werd waar precies.Het labo in Utah ontwikkelt volgens Amerikaanse media "nieuwe testen om biologische wapens op te sporen". Na die testen wordt het materiaal bestraald en zo 'dood' gemaakt. De Amerikaanse gezondheidsdienst (Centers for Diseause Control and Prevention), die eerder zelf in opspraak kwam voor de manier waarop met antrax werd omgesprongen, onderzoekt de zaak. Antrax, ook bekend als miltvuur, is een potentieel dodelijke infectieziekte die door de antrax-bacterie wordt veroorzaakt. De bacterie werkt via luchtwegen en/of spijsverteringsstelsel.Onmiddellijk na de aanslag van 11 september 2001 werden politici en journalisten in de VS het doelwit van antrax-aanvallen, die nooit zijn opgehelderd.