Ondanks de politieke vijandschap heeft Iran de Verenigde Staten zijn hulp aangeboden wegens de verwoestingen door superstorm Sandy. Ook Cuba, een andere tegenstander van de VS, heeft zijn medeleven betuigd. De Iraanse Rode Halve Maan heeft grote ervaring met stormen en overstromingen, zei haar voorzitter Mahmoud Mosafar aan het Iraanse persagentschap Fars. De organisatie staat klaar om de slachtoffers in New York en andere steden te helpen.

Indien de Amerikaanse regering het aanbod aanvaardt, zullen de Iraanse helpers onmiddellijk naar Amerika vertrekken.

Opmerkelijk, aangezien Iran en de Verenigde Staten aartsvijanden zijn en al meer dan 30 jaar geen diplomatieke betrekkingen meer onderhouden.

Cuba

Medeleven kwam er ondertussen uit Cuba, een andere tegenstander van de VS. Staatsleider Raul Castro drukte zijn deelneming uit voor de slachtoffers van Sandy in de Verenigde Staten en andere landen zoals Haïti, de Bahamas, Jamaica en Canada.

Op het socialistische eiland in de Caraïben zelf kwamen elf mensen om door de orkaan. (DPA/KVDA)

Ondanks de politieke vijandschap heeft Iran de Verenigde Staten zijn hulp aangeboden wegens de verwoestingen door superstorm Sandy. Ook Cuba, een andere tegenstander van de VS, heeft zijn medeleven betuigd. De Iraanse Rode Halve Maan heeft grote ervaring met stormen en overstromingen, zei haar voorzitter Mahmoud Mosafar aan het Iraanse persagentschap Fars. De organisatie staat klaar om de slachtoffers in New York en andere steden te helpen. Indien de Amerikaanse regering het aanbod aanvaardt, zullen de Iraanse helpers onmiddellijk naar Amerika vertrekken. Opmerkelijk, aangezien Iran en de Verenigde Staten aartsvijanden zijn en al meer dan 30 jaar geen diplomatieke betrekkingen meer onderhouden. Cuba Medeleven kwam er ondertussen uit Cuba, een andere tegenstander van de VS. Staatsleider Raul Castro drukte zijn deelneming uit voor de slachtoffers van Sandy in de Verenigde Staten en andere landen zoals Haïti, de Bahamas, Jamaica en Canada. Op het socialistische eiland in de Caraïben zelf kwamen elf mensen om door de orkaan. (DPA/KVDA)