Dat meldt de BBC. De Britse openbare omroep citeert een niet nader genoemde bron binnen de Amerikaanse regering.

Vier incidenten

Volgens die bron heeft Washington weet van zeker vier incidenten aan beide zijden van de Iraaks-Syrische grens waarbij IS een vorm van mosterdgas heeft gebruikt. De BBC zegt zelf bewijzen te hebben gezien die deze beweringen steunen.

Het mosterdgas werd naar verluidt gebruikt in poedervorm en verpakt in traditionele explosieven zoals mortiergranaten.

Produceren

De inlichtingendiensten gaan ervan uit dat de meest voor de hand liggende verklaring is dat IS een cel heeft die de chemische wapens zelf vervaardigt, aldus de bron.

Een andere mogelijke verklaring is dat IS-militanten voorraden chemische wapens hebben gevonden is Syrië of Irak. In dat laatste land zouden de Amerikanen die echter moeten gevonden hebben na hun inval. (KVDA)

Dat meldt de BBC. De Britse openbare omroep citeert een niet nader genoemde bron binnen de Amerikaanse regering. Vier incidentenVolgens die bron heeft Washington weet van zeker vier incidenten aan beide zijden van de Iraaks-Syrische grens waarbij IS een vorm van mosterdgas heeft gebruikt. De BBC zegt zelf bewijzen te hebben gezien die deze beweringen steunen.Het mosterdgas werd naar verluidt gebruikt in poedervorm en verpakt in traditionele explosieven zoals mortiergranaten.ProducerenDe inlichtingendiensten gaan ervan uit dat de meest voor de hand liggende verklaring is dat IS een cel heeft die de chemische wapens zelf vervaardigt, aldus de bron. Een andere mogelijke verklaring is dat IS-militanten voorraden chemische wapens hebben gevonden is Syrië of Irak. In dat laatste land zouden de Amerikanen die echter moeten gevonden hebben na hun inval. (KVDA)