Op 5 november 2009 opende legerpsychiater Nidal Malik Hasan het vuur in Fort Hood (Texas) . Hij vuurde meer dan 200 patronen af, doodde dertien ongewapende soldaten en maakte 32 gewonden. Tijdens de schietpartij riep hij 'Allahu Akhbar' (God is groot)

Op de basis verbleven soldaten die zich aan het voorbereiden waren om in Irak en Afghanistan ingezet te worden. Hasan werd zelf neergeschoten en is sindsdien vanaf de heup verlamd.

Hasan was geradicaliseerd geraakt onder invloed van Anwar Al-Awlaki, een in de VS geboren moslimpredikant die in 2011 gedood werd bij een Amerikaanse drone-aanval in Jemen. De laatste keer dat het Amerikaanse leger een soldaat executeerde, was in 1961.(Belga/TV)

Op 5 november 2009 opende legerpsychiater Nidal Malik Hasan het vuur in Fort Hood (Texas) . Hij vuurde meer dan 200 patronen af, doodde dertien ongewapende soldaten en maakte 32 gewonden. Tijdens de schietpartij riep hij 'Allahu Akhbar' (God is groot)Op de basis verbleven soldaten die zich aan het voorbereiden waren om in Irak en Afghanistan ingezet te worden. Hasan werd zelf neergeschoten en is sindsdien vanaf de heup verlamd. Hasan was geradicaliseerd geraakt onder invloed van Anwar Al-Awlaki, een in de VS geboren moslimpredikant die in 2011 gedood werd bij een Amerikaanse drone-aanval in Jemen. De laatste keer dat het Amerikaanse leger een soldaat executeerde, was in 1961.(Belga/TV)