De 58-jarige man, een luchtvaarttechnicus op de luchthaven, werd opgepakt toen hij probeerde met een voertuig op de startbaan te komen. De man ging ervan uit dat de wagen geladen was met explosieven, en wou zichzelf opblazen. In werkelijkheid ging het om nep explosieven.

De politiediensten hielden de man al maanden in de gaten. De verdachte wou een daad van jihad-geweld tegen de VS plegen. Volgens de politiediensten zijn er geen aanwijzingen dat hij samenwerkte met georganiseerde groepen.

De man is aangeklaagd wegens het willen plegen van een zelfmoordaanslag. Hij riskeert levenslang. (Belga/TV)

De 58-jarige man, een luchtvaarttechnicus op de luchthaven, werd opgepakt toen hij probeerde met een voertuig op de startbaan te komen. De man ging ervan uit dat de wagen geladen was met explosieven, en wou zichzelf opblazen. In werkelijkheid ging het om nep explosieven. De politiediensten hielden de man al maanden in de gaten. De verdachte wou een daad van jihad-geweld tegen de VS plegen. Volgens de politiediensten zijn er geen aanwijzingen dat hij samenwerkte met georganiseerde groepen.De man is aangeklaagd wegens het willen plegen van een zelfmoordaanslag. Hij riskeert levenslang. (Belga/TV)