De blanke bevolking - de Hispanics niet meegerekend - zou in 2024 haar hoogste peil bereiken, met 199,6 miljoen personen. Nadien zou hun aantal lichtjes afnemen. De andere bevolkingsgroepen zouden volgens de voorspellingen op basis van de volkstelling van 2010 blijven groeien.

Dubbel zoveel Hispanics en Aziaten

De Spaanstalige bevolking zal verdubbelen om in 2060 uit te komen op 128,8 miljoen inwoners. Daarmee zouden ze goed zijn voor bijna één VS-inwoner op drie. De Aziaten zullen tegen dan ook in aantal verdubbelen, tot 31,4 miljoen. Dat zou neerkomen op 8,2 procent van de totale bevolking van de Verenigde Staten. Die wordt tegen dan op 420,3 miljoen mensen geschat.

"De Verenigde Staten zullen een pluralistische natie worden, waarin de blanke niet-Spaanstalige bevolking de grootste groep zal blijven, maar niet langer de meerderheid zal uitmaken", stelde de directeur van het federaal agentschap, Thomas Mesenbourg.

Amerika vergrijst

Het bureau voorspelt ook dat in 2056, het aantal inwoners van de VS ouder dan 65 jaar hoger zal liggen dan de min-achttienjarigen. Het aantal 18- tot 64-jarigen blijft toenemen, maar het aandeel binnen de totale bevolking zal dalen van het huidige 62,7 naar 56,9 procent. (Belga/TV)

De blanke bevolking - de Hispanics niet meegerekend - zou in 2024 haar hoogste peil bereiken, met 199,6 miljoen personen. Nadien zou hun aantal lichtjes afnemen. De andere bevolkingsgroepen zouden volgens de voorspellingen op basis van de volkstelling van 2010 blijven groeien.Dubbel zoveel Hispanics en Aziaten De Spaanstalige bevolking zal verdubbelen om in 2060 uit te komen op 128,8 miljoen inwoners. Daarmee zouden ze goed zijn voor bijna één VS-inwoner op drie. De Aziaten zullen tegen dan ook in aantal verdubbelen, tot 31,4 miljoen. Dat zou neerkomen op 8,2 procent van de totale bevolking van de Verenigde Staten. Die wordt tegen dan op 420,3 miljoen mensen geschat. "De Verenigde Staten zullen een pluralistische natie worden, waarin de blanke niet-Spaanstalige bevolking de grootste groep zal blijven, maar niet langer de meerderheid zal uitmaken", stelde de directeur van het federaal agentschap, Thomas Mesenbourg.Amerika vergrijst Het bureau voorspelt ook dat in 2056, het aantal inwoners van de VS ouder dan 65 jaar hoger zal liggen dan de min-achttienjarigen. Het aantal 18- tot 64-jarigen blijft toenemen, maar het aandeel binnen de totale bevolking zal dalen van het huidige 62,7 naar 56,9 procent. (Belga/TV)