Zo zullen de VS nooit nucleaire wapens gebruiken tegen landen die er zelf geen hebben en die het non-proliferatieverdrag respecteren. Landen zoals Iran en Noord-Korea vormen een uitzondering op de regel.

De nieuwe regels zouden zelfs gelden wanneer de VS worden aangevallen met chemische of bacteriologische wapens.

De regering-Obama maakt dinsdag haar nucleaire strategie bekend. Het initiatief moet breken met de bewust ambigue houding die Obama's voorgangers aannamen over de voorwaarden die Washington hanteert voor het gebruik van atoomwapens.

Volgens The New York Times verzaakt de regering aan de ontwikkeling van om het even welk nieuw soort nucleair wapen. Obama verzekert wel dat hij alle nodige middelen zal gebruiken om de Amerikaanse bevolking te beschermen.

Zo zullen de VS nooit nucleaire wapens gebruiken tegen landen die er zelf geen hebben en die het non-proliferatieverdrag respecteren. Landen zoals Iran en Noord-Korea vormen een uitzondering op de regel. De nieuwe regels zouden zelfs gelden wanneer de VS worden aangevallen met chemische of bacteriologische wapens. De regering-Obama maakt dinsdag haar nucleaire strategie bekend. Het initiatief moet breken met de bewust ambigue houding die Obama's voorgangers aannamen over de voorwaarden die Washington hanteert voor het gebruik van atoomwapens. Volgens The New York Times verzaakt de regering aan de ontwikkeling van om het even welk nieuw soort nucleair wapen. Obama verzekert wel dat hij alle nodige middelen zal gebruiken om de Amerikaanse bevolking te beschermen.