De autoriteiten zouden aan luchtvaartmaatschappijen uit dertien landen, waaronder Saoedi-Arabië en Jordanië, gevraagd hebben om passagiers op rechtstreekse vluchten te verbieden om elektronica groter dan mobiele telefoons, zoals laptops, iPads, Kindles en camera's te bannen in de cabine van het vliegtuig. Al die toestellen, die dus enkel in de ruimbagage zullen mogen worden vervoerd, zullen bovendien moeten worden gecontroleerd.

De Amerikaanse Transportation Safety Administration (TSA) stuurde maandag naar verluidt een "vertrouwelijke e-mail" rond waarin de plannen uit de doeken werden gedaan. Het Department of Homeland Security wilde geen commentaar geven, maar een bron binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken zou gezegd hebben dat de ambassades de betrokken landen en maatschappijen op de hoogte geeft gebracht.

Volgens bronnen zou de ban te maken hebben met een terreurdreiging die gelinkt is aan al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP). Eerder tekende president Donald Trump al twee decreten rond een inreisverbod voor burgers van eerst zeven en daarna zes moslimlanden vanwege veiligheidsoverwegingen. Beide decreten werden ondertussen geblokkeerd door federale rechters, omdat ze ongrondwettelijk zouden zijn.

De autoriteiten zouden aan luchtvaartmaatschappijen uit dertien landen, waaronder Saoedi-Arabië en Jordanië, gevraagd hebben om passagiers op rechtstreekse vluchten te verbieden om elektronica groter dan mobiele telefoons, zoals laptops, iPads, Kindles en camera's te bannen in de cabine van het vliegtuig. Al die toestellen, die dus enkel in de ruimbagage zullen mogen worden vervoerd, zullen bovendien moeten worden gecontroleerd.De Amerikaanse Transportation Safety Administration (TSA) stuurde maandag naar verluidt een "vertrouwelijke e-mail" rond waarin de plannen uit de doeken werden gedaan. Het Department of Homeland Security wilde geen commentaar geven, maar een bron binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken zou gezegd hebben dat de ambassades de betrokken landen en maatschappijen op de hoogte geeft gebracht. Volgens bronnen zou de ban te maken hebben met een terreurdreiging die gelinkt is aan al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP). Eerder tekende president Donald Trump al twee decreten rond een inreisverbod voor burgers van eerst zeven en daarna zes moslimlanden vanwege veiligheidsoverwegingen. Beide decreten werden ondertussen geblokkeerd door federale rechters, omdat ze ongrondwettelijk zouden zijn.