Vlak bij het vliegveld is ook een rookpluim te zien. Wie de raketten afvuurde, is niet duidelijk.

Witte Huiswoordvoerster Jen Psaki liet weten dat president Joe Biden op de hoogte is van de aanval en ze voegde er aan toe dat de evacuatiemissie onverminderd voortgaat.

In de afgelopen dagen hebben Amerikanen twee droneaanvallen uitgevoerd op de Afghaanse tak van IS (ISKP), als vergelding voor de bomaanslag van donderdag, waarbij volgens onofficiële bronnen mogelijk 170 doden vielen. Ook 13 Amerikaanse militairen kwamen om het leven.

Verijdeld

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde na het bloedbad op het vliegveld voor nieuwe aanvallen.

Zondag voerde het Amerikaanse leger reeds een luchtaanval uit op terroristen om een 'imminente bedreiging' voor de luchthaven van de hoofdstad uit te schakelen. Volgens een woordvoerder van de taliban gaat het om een Amerikaanse raketaanval op een zelfmoordcommando dat op weg was naar de luchthaven van Kaboel. Lokale media melden zeker twee doden en drie gewonden.

'Een drone heeft een succesvolle raketaanval uitgevoerd op een auto van terreurorganisatie IS-K, de plaatselijke tak van terreurorganisatie IS (Islamitische Staat)', zo meldde het Amerikaanse leger zondag. 'Aangezien er na de raketinslag een omvangrijke secundaire explosie plaatsvond, zat er in de auto waarschijnlijk een grote hoeveelheid springstof.'

Volgens de Amerikanen zijn er geen aanwijzingen dat er burgerslachtoffers vielen. De ontploffing vond plaats in een gebied ten noorden van het vliegveld.

De voorbije weken zijn meer dan 112.000 mensen uit het land geëvacueerd, maar de meeste westerse landen hebben ondertussen hun evacuaties voltooid. Dinsdag 31 augustus wordt beschouwd als de deadline voor de evacuaties uit Kaboel, aangezien de Amerikaanse soldaten zich dan moeten terugtrekken uit het land.

Vlak bij het vliegveld is ook een rookpluim te zien. Wie de raketten afvuurde, is niet duidelijk.Witte Huiswoordvoerster Jen Psaki liet weten dat president Joe Biden op de hoogte is van de aanval en ze voegde er aan toe dat de evacuatiemissie onverminderd voortgaat. In de afgelopen dagen hebben Amerikanen twee droneaanvallen uitgevoerd op de Afghaanse tak van IS (ISKP), als vergelding voor de bomaanslag van donderdag, waarbij volgens onofficiële bronnen mogelijk 170 doden vielen. Ook 13 Amerikaanse militairen kwamen om het leven.De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde na het bloedbad op het vliegveld voor nieuwe aanvallen. Zondag voerde het Amerikaanse leger reeds een luchtaanval uit op terroristen om een 'imminente bedreiging' voor de luchthaven van de hoofdstad uit te schakelen. Volgens een woordvoerder van de taliban gaat het om een Amerikaanse raketaanval op een zelfmoordcommando dat op weg was naar de luchthaven van Kaboel. Lokale media melden zeker twee doden en drie gewonden.'Een drone heeft een succesvolle raketaanval uitgevoerd op een auto van terreurorganisatie IS-K, de plaatselijke tak van terreurorganisatie IS (Islamitische Staat)', zo meldde het Amerikaanse leger zondag. 'Aangezien er na de raketinslag een omvangrijke secundaire explosie plaatsvond, zat er in de auto waarschijnlijk een grote hoeveelheid springstof.'Volgens de Amerikanen zijn er geen aanwijzingen dat er burgerslachtoffers vielen. De ontploffing vond plaats in een gebied ten noorden van het vliegveld. De voorbije weken zijn meer dan 112.000 mensen uit het land geëvacueerd, maar de meeste westerse landen hebben ondertussen hun evacuaties voltooid. Dinsdag 31 augustus wordt beschouwd als de deadline voor de evacuaties uit Kaboel, aangezien de Amerikaanse soldaten zich dan moeten terugtrekken uit het land.