Om vier uur 's nachts kwam de hoteleigenaar op de deur van de kamer van de Britse toeriste aankloppen. De vrouw beweert dat de man haar een gratis olie massage aanbood. Hoewel ze weigerde, bleef hij aandringen en aankloppen. Waarop de vrouw haar hotelkamerdeur sloot.

"Een half uur later kwam hij terug met gezelschap en probeerde de deur te forceren", zegt de vrouw aan het Britse dagblad The Independent. Uit schrik dat een groep mannen haar kamer zouden binnen dringen, klom de vrouw op het balkon van haar hotelkamer, sprong naar beneden en vluchtte naar het dichtstbij gelegen politiekantoor.

Een woordvoerder van de Britse Hoge Commissie in India liet weten dat een team onderweg is naar Agra om de vrouw van psychologische steun te voorzien en dat haar verwondingen, gescheurde ligamenten, behandeld werden. De vrouw werd naar een ander hotel overgebracht.

De hoteleigenaar zelf, die ondertussen door de politie gearresteerd werd, beweert dat de vrouw een wake-up call had aangevraagd. Wanneer zij niet reageerde via de intercom toen het personeel haar belde, besloot hij haar zelf te wekken.

Steeds meer seksuele delicten
De Britse Buitenlandse Zaken heeft ondertussen zijn reisadvies voor India reeds aangepast. Vooral naar vrouwen toe wordt extra voorzichtigheid aangeraden 'in het bijzonder tegen de achtergrond van het steeds grotere aantal berichten over seksuele delicten'.

Recent werd namelijk ook een Zwitserse toeriste aangerand. De vrouw, die op fietsvakantie was met haar man, werd verkracht in Centraal-India door verschillende mannen. Zes verdachten zitten in de gevangenis. Momenteel worden de DNA-stalen van de mannen onderzocht.

De lokale politiechef garandeerde dat zijn ambtenaren alle noodzakelijke documenten binnen de week zullen verzamelen, hoewel ze daar eigenlijk 90 dagen de tijd voor hebben, en de zaak snel te zullen oplossen.

Wetswijziging

De politieke wereld in India vergadert ondertussen over een wetswijziging inzake seksueel misbruik. Straffen voor verkrachting en seksueel geweld zouden verhogen.
Sinds de brutale groepsverkrachting, met de dood als gevolg, vorig jaar van een Indiase vrouw op een bus in New Delhi heerst in het land immers een wijdverspreide woede over het hoge aantal gevallen van seksueel geweld. De autoriteiten worden verweten machteloos toe te kijken en onbereid te zijn de daders te willen vervolgen. (Belga/LS)

Om vier uur 's nachts kwam de hoteleigenaar op de deur van de kamer van de Britse toeriste aankloppen. De vrouw beweert dat de man haar een gratis olie massage aanbood. Hoewel ze weigerde, bleef hij aandringen en aankloppen. Waarop de vrouw haar hotelkamerdeur sloot. "Een half uur later kwam hij terug met gezelschap en probeerde de deur te forceren", zegt de vrouw aan het Britse dagblad The Independent. Uit schrik dat een groep mannen haar kamer zouden binnen dringen, klom de vrouw op het balkon van haar hotelkamer, sprong naar beneden en vluchtte naar het dichtstbij gelegen politiekantoor. Een woordvoerder van de Britse Hoge Commissie in India liet weten dat een team onderweg is naar Agra om de vrouw van psychologische steun te voorzien en dat haar verwondingen, gescheurde ligamenten, behandeld werden. De vrouw werd naar een ander hotel overgebracht. De hoteleigenaar zelf, die ondertussen door de politie gearresteerd werd, beweert dat de vrouw een wake-up call had aangevraagd. Wanneer zij niet reageerde via de intercom toen het personeel haar belde, besloot hij haar zelf te wekken. Steeds meer seksuele delicten De Britse Buitenlandse Zaken heeft ondertussen zijn reisadvies voor India reeds aangepast. Vooral naar vrouwen toe wordt extra voorzichtigheid aangeraden 'in het bijzonder tegen de achtergrond van het steeds grotere aantal berichten over seksuele delicten'. Recent werd namelijk ook een Zwitserse toeriste aangerand. De vrouw, die op fietsvakantie was met haar man, werd verkracht in Centraal-India door verschillende mannen. Zes verdachten zitten in de gevangenis. Momenteel worden de DNA-stalen van de mannen onderzocht. De lokale politiechef garandeerde dat zijn ambtenaren alle noodzakelijke documenten binnen de week zullen verzamelen, hoewel ze daar eigenlijk 90 dagen de tijd voor hebben, en de zaak snel te zullen oplossen. Wetswijziging De politieke wereld in India vergadert ondertussen over een wetswijziging inzake seksueel misbruik. Straffen voor verkrachting en seksueel geweld zouden verhogen. Sinds de brutale groepsverkrachting, met de dood als gevolg, vorig jaar van een Indiase vrouw op een bus in New Delhi heerst in het land immers een wijdverspreide woede over het hoge aantal gevallen van seksueel geweld. De autoriteiten worden verweten machteloos toe te kijken en onbereid te zijn de daders te willen vervolgen. (Belga/LS)