Een konvooi van elf vrachtwagens met kernafval is dinsdagmorgen aangekomen op de eindbestemming in het Noord-Duitse Gorleben.

Het kernafval was na een bewogen treinreis van Frankrijk naar Duitsland maandag aangekomen in het station van Dannenberg. Daarop werd het afval met vrachtwagens naar zijn eindbestemming gebracht: een opslagplaats in Gorleben, ongeveer 20 kilometer verderop.

Het vervoer van het kernafval liep grote vertraging op door blokkades en andere acties van tegenstanders van de opslag van nucleair afval in Gorleben. De Duitse politie verwijderde in de nacht van maandag op dinsdag de laatste blokkades tegen het transport van het kernafval.

Een konvooi van elf vrachtwagens met kernafval is dinsdagmorgen aangekomen op de eindbestemming in het Noord-Duitse Gorleben.Het kernafval was na een bewogen treinreis van Frankrijk naar Duitsland maandag aangekomen in het station van Dannenberg. Daarop werd het afval met vrachtwagens naar zijn eindbestemming gebracht: een opslagplaats in Gorleben, ongeveer 20 kilometer verderop.Het vervoer van het kernafval liep grote vertraging op door blokkades en andere acties van tegenstanders van de opslag van nucleair afval in Gorleben. De Duitse politie verwijderde in de nacht van maandag op dinsdag de laatste blokkades tegen het transport van het kernafval.