Aan de Britse krant The Sunday Telegraph vertelde hij dat vrouwen wel even intelligent zijn als mannen, maar dat het riskant is hen in te huren omdat ze trouwen en kinderen krijgen.

"Ze zijn vaak niet zo betrokken en ambitieus in de zakenwereld als mannen omdat ze betere dingen te doen hebben. Hun kinderen opvoeden bijvoorbeeld. En dat blijft niet zonder gevolgen", aldus Murray.

"Denk je dat ik echt wanhopig jonge vrouwen die op het punt staan om te trouwen in mijn bedrijf wil?", vervolgde de Brit. "Dat ik hen echt nodig heb omdat ik weet dat ze zwanger zullen raken en 9 maanden afwezig zullen zijn?"

Murrays uitspraken komen erg ongelegen voor Glencore, dat volop zijn beursgang aan het voorbereiden is. (LV)

Aan de Britse krant The Sunday Telegraph vertelde hij dat vrouwen wel even intelligent zijn als mannen, maar dat het riskant is hen in te huren omdat ze trouwen en kinderen krijgen. "Ze zijn vaak niet zo betrokken en ambitieus in de zakenwereld als mannen omdat ze betere dingen te doen hebben. Hun kinderen opvoeden bijvoorbeeld. En dat blijft niet zonder gevolgen", aldus Murray. "Denk je dat ik echt wanhopig jonge vrouwen die op het punt staan om te trouwen in mijn bedrijf wil?", vervolgde de Brit. "Dat ik hen echt nodig heb omdat ik weet dat ze zwanger zullen raken en 9 maanden afwezig zullen zijn?" Murrays uitspraken komen erg ongelegen voor Glencore, dat volop zijn beursgang aan het voorbereiden is. (LV)