Een vooraanstaand Russisch rechter is maandag in het centrum van Moskou doodgeschoten.

Edvard Chuvashov werd om het leven gebracht toen hij op weg was naar zijn werk.

Een onbekende persoon schoot hem neer in de hal van het appartementsgebouw en sloeg op de vlucht, zo citeerde het persagentschap Ria Novosti een bron bij de politie.

Chuvashov leidde verschillende rechtszaken waarin nationalistische organisaties betrokken waren en had doodsbedreigingen gekregen. Volgens de berichten weigerde hij niettemin bescherming van lijfwachten.

In februari veroordeelde hij negen leden van neonazigroepering 'Witte Wolven' tot zware gevangenisstraffen (tot 23 jaar cel). De groep zat achter een reeks racistische moorden.

De rechter werkte ook aan zaken waarin Russische funtionarissen betrokken waren die werden beschuldigd van corruptie.

Een vooraanstaand Russisch rechter is maandag in het centrum van Moskou doodgeschoten.Edvard Chuvashov werd om het leven gebracht toen hij op weg was naar zijn werk.Een onbekende persoon schoot hem neer in de hal van het appartementsgebouw en sloeg op de vlucht, zo citeerde het persagentschap Ria Novosti een bron bij de politie. Chuvashov leidde verschillende rechtszaken waarin nationalistische organisaties betrokken waren en had doodsbedreigingen gekregen. Volgens de berichten weigerde hij niettemin bescherming van lijfwachten. In februari veroordeelde hij negen leden van neonazigroepering 'Witte Wolven' tot zware gevangenisstraffen (tot 23 jaar cel). De groep zat achter een reeks racistische moorden.De rechter werkte ook aan zaken waarin Russische funtionarissen betrokken waren die werden beschuldigd van corruptie.