De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uitgejouwd door manifestanten bij haar aankomst aan het opvangcentrum voor asielzoekers in Heidenau, in de Oost-Duitse deelstaat Saksen. Vorig weekend waren er al rellen met de politie, bij een protestmars van rechtsextremisten tegen het opvangcentrum.

Pegida

De ongeveer 150 betogers scandeerden slogans als 'volksverrader.' Merkel werd verweten meer geld over te hebben voor de vluchtelingen dan voor het Duitse volk. De bondskanselier wil in Heidenau praten met vluchtelingen, hulpverleners en veiligheidsdiensten. Rechtsextremisten hebben er het voorbije weekend asielzoekers bedreigd en agenten aangevallen.

Het stadje ligt niet zo ver van Dresden, waar de bakermat ligt van Pegida, de beweging die zich verzet tegen 'islamisering' en de immigratie van moslims.

Gymzaal in brand gestoken

Eerder deze week hebben vermoedelijke brandstichters ervoor gezorgd dat een gymzaal nabij Berlijn, die zou gaan dienen als opvangcentrum voor vluchtelingen, volledig is uitgebrand. Niemand raakte daarbij gewond. De gymzaal bevond zich in de stad Nauen, zowat veertig kilometer ten westen van Berlijn. Vanaf september zouden er ongeveer honderd asielzoekers onderdak kunnen vinden. (Belga/AVE)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uitgejouwd door manifestanten bij haar aankomst aan het opvangcentrum voor asielzoekers in Heidenau, in de Oost-Duitse deelstaat Saksen. Vorig weekend waren er al rellen met de politie, bij een protestmars van rechtsextremisten tegen het opvangcentrum.De ongeveer 150 betogers scandeerden slogans als 'volksverrader.' Merkel werd verweten meer geld over te hebben voor de vluchtelingen dan voor het Duitse volk. De bondskanselier wil in Heidenau praten met vluchtelingen, hulpverleners en veiligheidsdiensten. Rechtsextremisten hebben er het voorbije weekend asielzoekers bedreigd en agenten aangevallen.Het stadje ligt niet zo ver van Dresden, waar de bakermat ligt van Pegida, de beweging die zich verzet tegen 'islamisering' en de immigratie van moslims. Eerder deze week hebben vermoedelijke brandstichters ervoor gezorgd dat een gymzaal nabij Berlijn, die zou gaan dienen als opvangcentrum voor vluchtelingen, volledig is uitgebrand. Niemand raakte daarbij gewond. De gymzaal bevond zich in de stad Nauen, zowat veertig kilometer ten westen van Berlijn. Vanaf september zouden er ongeveer honderd asielzoekers onderdak kunnen vinden. (Belga/AVE)