De Veiligheidsraad stemde voor een resolutie die reisverboden oplegt en de middelen bevriest van 14 Noord-Koreaanse functionarissen. Daarnaast is tegen vier instellingen een globale bevriezing van de middelen uitgesproken.

Op de lijst gesanctioneerden staat onder meer Cho Il-U, die aan het hoofd zou staan van de spionagediensten van het communistische regime. De dertien anderen op de lijst zijn verantwoordelijken van de regerende Arbeiderspartij en leiders van bedrijven die bevoegd zijn voor de aankopen voor de wapenprogramma's van Pyongyang. De vier instellingen waartegen eveneens sancties zijn uitgevaardigd, zijn een tak van het Noord-Koreaanse leger, de Koryo Bank en twee commerciële bedrijven, die allemaal gelinkt zijn aan een afdeling van de communistische partij die instaat voor de financiën van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.

De achttien personen en instellingen worden toegevoegd aan de lijst van 39 personen en 42 entiteiten waartegen al sancties werden uitgesproken.

VS hoopte op strengere sancties

In de resolutie die de VS hebben ingediend, zijn echter geen andere sancties opgenomen waartoe Washington had opgeroepen, zoals een olie-embargo, een verbod op handel via de zee en beperkingen op de handel of het mogelijkheden voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley heeft wel opnieuw opgeroepen tot een wereldwijde verbreking van de diplomatieke banden met Pyongyang en een volledige stopzetting van de handel met het land.

Vorig jaar keurden de VN nog twee resoluties goed rond de verscherping van de economische sancties tegen Pyongyang. Sinds de eerste nucleaire test in 2006 werden al zes keer sancties uitgevaardigd tegen het regime.

Noord-Korea heeft sindsdien al talrijke rakettest en verschillende nucleaire tests uitgevoerd, en zou als doel hebben om een intercontinentale nucleaire raket te ontwikkelen die de VS kan raken.

De Veiligheidsraad stemde voor een resolutie die reisverboden oplegt en de middelen bevriest van 14 Noord-Koreaanse functionarissen. Daarnaast is tegen vier instellingen een globale bevriezing van de middelen uitgesproken. Op de lijst gesanctioneerden staat onder meer Cho Il-U, die aan het hoofd zou staan van de spionagediensten van het communistische regime. De dertien anderen op de lijst zijn verantwoordelijken van de regerende Arbeiderspartij en leiders van bedrijven die bevoegd zijn voor de aankopen voor de wapenprogramma's van Pyongyang. De vier instellingen waartegen eveneens sancties zijn uitgevaardigd, zijn een tak van het Noord-Koreaanse leger, de Koryo Bank en twee commerciële bedrijven, die allemaal gelinkt zijn aan een afdeling van de communistische partij die instaat voor de financiën van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. De achttien personen en instellingen worden toegevoegd aan de lijst van 39 personen en 42 entiteiten waartegen al sancties werden uitgesproken. In de resolutie die de VS hebben ingediend, zijn echter geen andere sancties opgenomen waartoe Washington had opgeroepen, zoals een olie-embargo, een verbod op handel via de zee en beperkingen op de handel of het mogelijkheden voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley heeft wel opnieuw opgeroepen tot een wereldwijde verbreking van de diplomatieke banden met Pyongyang en een volledige stopzetting van de handel met het land. Vorig jaar keurden de VN nog twee resoluties goed rond de verscherping van de economische sancties tegen Pyongyang. Sinds de eerste nucleaire test in 2006 werden al zes keer sancties uitgevaardigd tegen het regime. Noord-Korea heeft sindsdien al talrijke rakettest en verschillende nucleaire tests uitgevoerd, en zou als doel hebben om een intercontinentale nucleaire raket te ontwikkelen die de VS kan raken.