Ban Ki-moon heeft tijdens de lunch met de buitenlandministers van China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS besproken hoe de chemische wapens in beslag kunnen genomen en vernietigd worden. Dat deelden de Verenigde Naties woensdag in New York mee.

Ook het tijdstip en de inhoud van de tweede Syrië-conferentie in Genève werd besproken, waarvoor nog steeds geen datum vastligt. Alle deelnemers hebben zich voor meer humanitaire hulp voor Syrië en zijn buurlanden uitgesproken.

Consequenties

De VN-Veiligheidsraad is bij het onderwerp sinds het begin van het conflict verdeeld, omdat de Syrische bondgenoten Rusland en China geen resolutie met militaire strafmaatregelen tegen het regime willen toelaten. Momenteel bespreekt de raad een resolutie die de inbeslagname en de vernietiging van het arsenaal chemische wapens moet regelen. De Westerse landen willen dat daarin met consequenties wordt gedreigd, indien het Syrisch bestuur zich niet aan de plannen houdt. Rusland en China wijzen dit af. (Belga/TV)

Ban Ki-moon heeft tijdens de lunch met de buitenlandministers van China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS besproken hoe de chemische wapens in beslag kunnen genomen en vernietigd worden. Dat deelden de Verenigde Naties woensdag in New York mee.Ook het tijdstip en de inhoud van de tweede Syrië-conferentie in Genève werd besproken, waarvoor nog steeds geen datum vastligt. Alle deelnemers hebben zich voor meer humanitaire hulp voor Syrië en zijn buurlanden uitgesproken. De VN-Veiligheidsraad is bij het onderwerp sinds het begin van het conflict verdeeld, omdat de Syrische bondgenoten Rusland en China geen resolutie met militaire strafmaatregelen tegen het regime willen toelaten. Momenteel bespreekt de raad een resolutie die de inbeslagname en de vernietiging van het arsenaal chemische wapens moet regelen. De Westerse landen willen dat daarin met consequenties wordt gedreigd, indien het Syrisch bestuur zich niet aan de plannen houdt. Rusland en China wijzen dit af. (Belga/TV)