'Er is een toename van activiteiten van het LRA in de oostelijke provincie', zei luitenant-kolonel Félix-Prosper Basse, woordvoerder van de VN-troepenmacht Monusco op een persconferentie. 'De Oegandese rebellen opereren in kleine groepen en gaan zich te buiten aan ontvoeringen en plunderingen', aldus de legerofficier.

Slagkracht LRA neemt af

Einde juli werd een post van het Congolese leger al aangevallen door verschillende tientallen LRA-strijders in het district Bas-Uélé aan de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek. Toch zou de slagkracht van de LRA fel verminderd zijn tegenover 2 of 3 jaar geleden.

Volgens de VN heeft het LRA in de laatste 27 jaar meer dan 100.000 mensen gedood in Centraal-Afrika. Ze zouden ook 60.000 kinderen ontvoerd hebben.

De VN looft een premie van 5 miljoen dollar uit om de oprichter en leider van het LRA, Joseph Kony, te vangen. Hij wordt, samen met drie luitenants, gezocht door het Internationaal Strafhof.

Het LRA werd in 1987 opgericht in het noorden van Oeganda. In 2006 werd het verjaagd vanuit Oeganda en sindsdien opereert het LRA in kleine groepen in verschillende buurlanden in Centraal-Afrika. (Belga)

'Er is een toename van activiteiten van het LRA in de oostelijke provincie', zei luitenant-kolonel Félix-Prosper Basse, woordvoerder van de VN-troepenmacht Monusco op een persconferentie. 'De Oegandese rebellen opereren in kleine groepen en gaan zich te buiten aan ontvoeringen en plunderingen', aldus de legerofficier. Einde juli werd een post van het Congolese leger al aangevallen door verschillende tientallen LRA-strijders in het district Bas-Uélé aan de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek. Toch zou de slagkracht van de LRA fel verminderd zijn tegenover 2 of 3 jaar geleden. Volgens de VN heeft het LRA in de laatste 27 jaar meer dan 100.000 mensen gedood in Centraal-Afrika. Ze zouden ook 60.000 kinderen ontvoerd hebben. De VN looft een premie van 5 miljoen dollar uit om de oprichter en leider van het LRA, Joseph Kony, te vangen. Hij wordt, samen met drie luitenants, gezocht door het Internationaal Strafhof. Het LRA werd in 1987 opgericht in het noorden van Oeganda. In 2006 werd het verjaagd vanuit Oeganda en sindsdien opereert het LRA in kleine groepen in verschillende buurlanden in Centraal-Afrika. (Belga)