Niet alleen rebellen, maar ook soldaten van het Congolese leger hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan verkrachtingen en moorden in het oosten van Congo.

Dat heeft Margot Wallström, de speciale VN-vertegenwoordiger voor seksueel misbruik in conflictsituaties, gezegd voor de VN-Veiligheidsraad, melden internationale media. Ze bracht er verslag uit van haar bezoek aan de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu.

Wallström baseert zich op informatie van VN-vredeshandhavers in het gebied.

De aanvallen gebeurden volgens de Zweedse VN-gezante in hetzelfde gebied waar eind juli, begin augustus tot 500 mensen het slachtoffer werden van massaverkrachtingen door rebellen.

Wallström roept de Congolese overheid op om de beschuldigingen te onderzoeken.

(KVDA)

Niet alleen rebellen, maar ook soldaten van het Congolese leger hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan verkrachtingen en moorden in het oosten van Congo. Dat heeft Margot Wallström, de speciale VN-vertegenwoordiger voor seksueel misbruik in conflictsituaties, gezegd voor de VN-Veiligheidsraad, melden internationale media. Ze bracht er verslag uit van haar bezoek aan de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu. Wallström baseert zich op informatie van VN-vredeshandhavers in het gebied. De aanvallen gebeurden volgens de Zweedse VN-gezante in hetzelfde gebied waar eind juli, begin augustus tot 500 mensen het slachtoffer werden van massaverkrachtingen door rebellen. Wallström roept de Congolese overheid op om de beschuldigingen te onderzoeken. (KVDA)