Extremisten boekten met de verovering van Mosoel, de derde stad van het land, opnieuw terreinwinst in Irak. De Iraakse eerste minister Noeri al-Maliki vraagt de internationale gemeenschap, met inbegrip van de Arabische Liga, de VS, de Europese Unie en ngo's, om het land te helpen in de 'strijd tegen het terreur'.

De veroveringen, na Fallujah in de provincie al-Anbar nu Mosoel in de provincie Nineve, zijn het werk van de beweging Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) ISIL-strijders namen dinsdag de controle hebben over van de Noord-Iraakse provincie Nineve. ISIL is ook bijzonder actief in buurland Syrië.

Ban Ki-moon is naar eigen zeggen "zeer ongerust" over de verslechtering van de situatie. De secretaris-generaal van de VN veroordeelt met kracht de aanslagen. Washington zegt dat de ISIL "een bedreiging voor de stabiliteit in de hele regio" is. De Amerikaanse regering wil dat er hard wordt opgetreden tegen de extremisten. (Belga/TV)

Extremisten boekten met de verovering van Mosoel, de derde stad van het land, opnieuw terreinwinst in Irak. De Iraakse eerste minister Noeri al-Maliki vraagt de internationale gemeenschap, met inbegrip van de Arabische Liga, de VS, de Europese Unie en ngo's, om het land te helpen in de 'strijd tegen het terreur'.De veroveringen, na Fallujah in de provincie al-Anbar nu Mosoel in de provincie Nineve, zijn het werk van de beweging Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) ISIL-strijders namen dinsdag de controle hebben over van de Noord-Iraakse provincie Nineve. ISIL is ook bijzonder actief in buurland Syrië.Ban Ki-moon is naar eigen zeggen "zeer ongerust" over de verslechtering van de situatie. De secretaris-generaal van de VN veroordeelt met kracht de aanslagen. Washington zegt dat de ISIL "een bedreiging voor de stabiliteit in de hele regio" is. De Amerikaanse regering wil dat er hard wordt opgetreden tegen de extremisten. (Belga/TV)