Binnen de 18 maanden, te starten vanaf maandag 14 maart, moeten er in Syrië presidents- en parlementsverkiezingen komen onder auspiciën van de Verenigde Naties. Dat heeft de speciale Syrië-gezant van de VN, Staffan de Mistura, aangekondigd in een interview met het Russische persbureau Ria Novosti.

In Genève start maandag een nieuwe ronde van gesprekken met de bedoeling een einde te maken aan het conflict in Syrië. Volgens de Mistura zijn er drie belangrijke punten: de vorming van een alomvattende regering, een nieuwe grondwet en de organisatie van presidents- en parlementsverkiezingen, binnen de 18 maanden te starten vanaf het begin van de onderhandelingen.

De gesprekken tussen de Syrische regering en vertegenwoordigers van de oppositie duren van 14 tot 24 maart. Zaken die in die periode geen oplossing krijgen, zullen besproken worden binnen de International Syria Support Group (ISSG), aldus de VN-gezant.

Volgens hulporganisaties was het vijfde jaar van de Syrische burgeroorlog het ergste tot nu toe. Vooral de Russische bombardementen vernielen heel wat infrastructuur en maken ook de hulpverlening moeilijker. (Belga/AVE)

Binnen de 18 maanden, te starten vanaf maandag 14 maart, moeten er in Syrië presidents- en parlementsverkiezingen komen onder auspiciën van de Verenigde Naties. Dat heeft de speciale Syrië-gezant van de VN, Staffan de Mistura, aangekondigd in een interview met het Russische persbureau Ria Novosti.In Genève start maandag een nieuwe ronde van gesprekken met de bedoeling een einde te maken aan het conflict in Syrië. Volgens de Mistura zijn er drie belangrijke punten: de vorming van een alomvattende regering, een nieuwe grondwet en de organisatie van presidents- en parlementsverkiezingen, binnen de 18 maanden te starten vanaf het begin van de onderhandelingen.De gesprekken tussen de Syrische regering en vertegenwoordigers van de oppositie duren van 14 tot 24 maart. Zaken die in die periode geen oplossing krijgen, zullen besproken worden binnen de International Syria Support Group (ISSG), aldus de VN-gezant. Volgens hulporganisaties was het vijfde jaar van de Syrische burgeroorlog het ergste tot nu toe. Vooral de Russische bombardementen vernielen heel wat infrastructuur en maken ook de hulpverlening moeilijker. (Belga/AVE)