De Tunesische luchtvaartmaatschappij Tunisair schrapt vrijdag al haar vluchten van en naar Tunesië. Tussen Brussel en Tunesië zijn zes vluchten van Tunisair geannuleerd. Reden voor die beslissing is de algemene staking in Tunesië als reactie op de moord op oppositieleider Mohammed Brahmi.

De website van Brussels Airport meldt dat de vluchten van Brussel naar Tunis, Djerba en Enfidha vrijdag geschrapt zijn. Ook in de omgekeerde richting gaan drie vluchten niet door.

Tunisair kondigde eerder aan dat alle vluchten van en naar Tunesië zouden geannuleerd worden, vanwege een algemene staking als reactie op de moord op Brahmi. Tunisair biedt zijn excuses aan aan de reizigers en vraagt hen hun vlucht 'zonder bijkomende kosten' te herboeken.

UitstelLuchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft twee vluchten vanuit Luik en Charleroi naar Djerba tot zaterdag uitgesteld. Ook de vluchten vanuit Djerba naar beide Belgische luchthavens werden naar zaterdag uitgesteld. Vanuit Enfidha keert daarentegen vrijdagnamiddag wel een toestel zoals gepland terug naar Brussel.

De klanten van touroperator Thomas Cook, die vanuit Brussel met een toestel van Tunisair naar Djerba en Enfidah zouden vliegen, vertrekken eveneens zaterdag. Wie zou terugkeren naar België, zal door de plaatselijke vertegenwoordigers van Thomas Cook op de hoogte worden gebracht. De toeristen kunnen zonder extra kosten in hun hotel blijven en keren zaterdag terug, aldus een woordvoerder van de touroperator.

Doodgeschoten

De linkse oppositieleider Brahmi (58) werd donderdag neergeschoten in zijn auto voor zijn huis in de hoofdstad Tunis. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zit, maar zijn familie en aanhangers beschuldigen de regerende islamisten van Ennahda.

Brahmi is al de tweede politicus die dit jaar werd vermoord in Tunesië. In februari werd al Chokri Belaïd gedood, een ander kopstuk van Tunesisch links. Die moord leidde tot massale protesten en dwongen de toenmalige eerste minister Hamadi Jebali tot aftreden. (Belga/KVDA)

De Tunesische luchtvaartmaatschappij Tunisair schrapt vrijdag al haar vluchten van en naar Tunesië. Tussen Brussel en Tunesië zijn zes vluchten van Tunisair geannuleerd. Reden voor die beslissing is de algemene staking in Tunesië als reactie op de moord op oppositieleider Mohammed Brahmi. De website van Brussels Airport meldt dat de vluchten van Brussel naar Tunis, Djerba en Enfidha vrijdag geschrapt zijn. Ook in de omgekeerde richting gaan drie vluchten niet door. Tunisair kondigde eerder aan dat alle vluchten van en naar Tunesië zouden geannuleerd worden, vanwege een algemene staking als reactie op de moord op Brahmi. Tunisair biedt zijn excuses aan aan de reizigers en vraagt hen hun vlucht 'zonder bijkomende kosten' te herboeken. UitstelLuchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft twee vluchten vanuit Luik en Charleroi naar Djerba tot zaterdag uitgesteld. Ook de vluchten vanuit Djerba naar beide Belgische luchthavens werden naar zaterdag uitgesteld. Vanuit Enfidha keert daarentegen vrijdagnamiddag wel een toestel zoals gepland terug naar Brussel. De klanten van touroperator Thomas Cook, die vanuit Brussel met een toestel van Tunisair naar Djerba en Enfidah zouden vliegen, vertrekken eveneens zaterdag. Wie zou terugkeren naar België, zal door de plaatselijke vertegenwoordigers van Thomas Cook op de hoogte worden gebracht. De toeristen kunnen zonder extra kosten in hun hotel blijven en keren zaterdag terug, aldus een woordvoerder van de touroperator. Doodgeschoten De linkse oppositieleider Brahmi (58) werd donderdag neergeschoten in zijn auto voor zijn huis in de hoofdstad Tunis. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zit, maar zijn familie en aanhangers beschuldigen de regerende islamisten van Ennahda. Brahmi is al de tweede politicus die dit jaar werd vermoord in Tunesië. In februari werd al Chokri Belaïd gedood, een ander kopstuk van Tunesisch links. Die moord leidde tot massale protesten en dwongen de toenmalige eerste minister Hamadi Jebali tot aftreden. (Belga/KVDA)