Eerder deze maand werd bekend dat de verdachten door een rechtbank in Nederland en onder de Nederlandse wet zullen worden berecht. In het strafonderzoek naar de ramp werkt Nederland samen met Maleisië, Oekraïne, Australië en België.

Bij het neerstorten van het vliegtuig in 2014 kwamen 298 mensen om. De meeste slachtoffers (198) hadden de Nederlandse nationaliteit, maar er waren ook 38 Australiërs en zes Belgen aan boord van het verongelukte toestel.

Maandag is het exact drie jaar geleden dat de Boeing 777 van Malaysian Airlines, die op weg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur, boven het oosten van Oekraïne uit de lucht werd geschoten door een Russische BUK-raket.

Eerder deze maand werd bekend dat de verdachten door een rechtbank in Nederland en onder de Nederlandse wet zullen worden berecht. In het strafonderzoek naar de ramp werkt Nederland samen met Maleisië, Oekraïne, Australië en België.Bij het neerstorten van het vliegtuig in 2014 kwamen 298 mensen om. De meeste slachtoffers (198) hadden de Nederlandse nationaliteit, maar er waren ook 38 Australiërs en zes Belgen aan boord van het verongelukte toestel.Maandag is het exact drie jaar geleden dat de Boeing 777 van Malaysian Airlines, die op weg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur, boven het oosten van Oekraïne uit de lucht werd geschoten door een Russische BUK-raket.