Het vliegtuig was op weg van Kuala Lumpur naar Beijing toen het van de radar verdween. "Op dit moment hebben we geen idee waar het toestel zich bevindt", zei Fuad Sharuji, de vicedirecteur voor operationele controle van Malaysia Airlines aan CNN. "We hebben het vliegtuig op verschillende manieren proberen te contacteren."

Het vliegtuig is een Boeing 777-200, een model dat een goede reputatie geniet. Het had 227 passagiers aan boord, waaronder twee baby's, en twaalf bemanningsleden, meldt CNN.

"Ik kan bevestigen: de machine is neergestort en niet langer als vermist geldt". Dit heeft luitenant-geneneraal Pham Hoai Giang, woordvoerder van de Nationale Reddingskrachten in Vietnam, tegenover de krant VTC News gezegd.

Het toestel is volgens hem neergestort nabij het eiland Tho Chu ten zuidwesten van Ho Chi Min-stad. Zowel Maleisische als Vietnames zoek- en reddingsteam begeven zich naar de ongeluksplaats.

Tijd verstreken

Aan boord van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines zaten geen Belgen, zo blijkt uit een persbericht dat de luchtvaartmaatschappij op haar website plaatste. Wel was een Nederlander onder de passagiers. Van de 227 passagiers zijn er 153 afkomstig van China. Er zaten twee kinderen op het vliegtuig. Het toestel telde 12 bemanningsleden.

Verder gaat het om 38 passagiers uit Maleisië, 12 uit Indonesië, 6 uit Australië, 4 uit de Verenigde Staten, 3 uit Frankrijk en telkens 2 uit Nieuw-Zeeland, Oekraïne en Canada. Verder komt telkens één passagier uit Rusland, Italië, Taiwan, Nederland en Oostenrijk, zo meldde de luchtvaartmaatschappij.

Het vliegtuig, een Boeing 777-200, was bestuurd door een 53-jarige Maleisische kapitein met 18.365 vlieguren op de teller, die sinds 1981 voor de maatschappij werkt. Het toestel was opgestegen in Kuala Lumpur en was op weg naar Peking.

Het toestel was om 12.41u 's nachts in Maleisië vertrokken en had om 6.30, na een 3700 kilometer lange vlucht, moeten landen in de Chinese hoofdstad. De Maleisische luchtverkeersleiding raakte het vliegtuig na twee uur vliegen kwijt. Het had voor 7,5 uur brandstof bij, zei Fuad Sharuji aan CNN, enkele uren dat die maximale vluchttijd verstreken was. (Belga/TV/EE)

Het vliegtuig was op weg van Kuala Lumpur naar Beijing toen het van de radar verdween. "Op dit moment hebben we geen idee waar het toestel zich bevindt", zei Fuad Sharuji, de vicedirecteur voor operationele controle van Malaysia Airlines aan CNN. "We hebben het vliegtuig op verschillende manieren proberen te contacteren."Het vliegtuig is een Boeing 777-200, een model dat een goede reputatie geniet. Het had 227 passagiers aan boord, waaronder twee baby's, en twaalf bemanningsleden, meldt CNN."Ik kan bevestigen: de machine is neergestort en niet langer als vermist geldt". Dit heeft luitenant-geneneraal Pham Hoai Giang, woordvoerder van de Nationale Reddingskrachten in Vietnam, tegenover de krant VTC News gezegd.Het toestel is volgens hem neergestort nabij het eiland Tho Chu ten zuidwesten van Ho Chi Min-stad. Zowel Maleisische als Vietnames zoek- en reddingsteam begeven zich naar de ongeluksplaats.Aan boord van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines zaten geen Belgen, zo blijkt uit een persbericht dat de luchtvaartmaatschappij op haar website plaatste. Wel was een Nederlander onder de passagiers. Van de 227 passagiers zijn er 153 afkomstig van China. Er zaten twee kinderen op het vliegtuig. Het toestel telde 12 bemanningsleden.Verder gaat het om 38 passagiers uit Maleisië, 12 uit Indonesië, 6 uit Australië, 4 uit de Verenigde Staten, 3 uit Frankrijk en telkens 2 uit Nieuw-Zeeland, Oekraïne en Canada. Verder komt telkens één passagier uit Rusland, Italië, Taiwan, Nederland en Oostenrijk, zo meldde de luchtvaartmaatschappij. Het vliegtuig, een Boeing 777-200, was bestuurd door een 53-jarige Maleisische kapitein met 18.365 vlieguren op de teller, die sinds 1981 voor de maatschappij werkt. Het toestel was opgestegen in Kuala Lumpur en was op weg naar Peking. Het toestel was om 12.41u 's nachts in Maleisië vertrokken en had om 6.30, na een 3700 kilometer lange vlucht, moeten landen in de Chinese hoofdstad. De Maleisische luchtverkeersleiding raakte het vliegtuig na twee uur vliegen kwijt. Het had voor 7,5 uur brandstof bij, zei Fuad Sharuji aan CNN, enkele uren dat die maximale vluchttijd verstreken was. (Belga/TV/EE)