Vladimir Poetin en Almazbek Atambajev (L), Belga Image
Vladimir Poetin en Almazbek Atambajev (L) © Belga Image

De 62-jarige Vladimir Poetin daagde in Sint-Petersburg op voor een ontmoeting met de Kirgizische president Almazbek Atambajev. 'Het zal saai zijn zonder roddels', zo zei de president smalend net voor de start van de vergadering.

Atambajev liet weten dat hij een rondleiding had gekregen van Poetin, die hem met de wagen had rondgereden in de buurt van het Konstantinovsky Paleis in Strelna vlakbij Sint-Petersburg. 'De Russische president wandelt niet alleen met zijn gasten, hij rijdt ze ook rond', zo zei hij. 'En ik kan bevestigen dat hij in uitstekende vorm verkeert'.

Het was van 5 maart geleden dat Poetin nog in het openbaar was verschenen. Vorige week werd een gepland bezoek aan Kazachstan afgezegd zonder reden. Omdat dit hoogst ongewoon is, onstonden snel speculaties over gezondheidsproblemen, een staatsgreep of zelfs zijn dood. Op Twitter leefden grappenmakers zich helemaal uit. (Belga/KVDA)

De 62-jarige Vladimir Poetin daagde in Sint-Petersburg op voor een ontmoeting met de Kirgizische president Almazbek Atambajev. 'Het zal saai zijn zonder roddels', zo zei de president smalend net voor de start van de vergadering. Atambajev liet weten dat hij een rondleiding had gekregen van Poetin, die hem met de wagen had rondgereden in de buurt van het Konstantinovsky Paleis in Strelna vlakbij Sint-Petersburg. 'De Russische president wandelt niet alleen met zijn gasten, hij rijdt ze ook rond', zo zei hij. 'En ik kan bevestigen dat hij in uitstekende vorm verkeert'.Het was van 5 maart geleden dat Poetin nog in het openbaar was verschenen. Vorige week werd een gepland bezoek aan Kazachstan afgezegd zonder reden. Omdat dit hoogst ongewoon is, onstonden snel speculaties over gezondheidsproblemen, een staatsgreep of zelfs zijn dood. Op Twitter leefden grappenmakers zich helemaal uit. (Belga/KVDA)