Vlaamse politici reageren op behandeling Tsjetsjeense homo's: 'Ik vrees dat ze weinig onder de indruk zijn van onze verbolgenheid'

14/04/17 om 05:05 - Bijgewerkt om 11:19

In Tsjetsjenië worden homo's opgejaagd, opgesloten, gefolterd en gedood in kampen. Dat bevestigen mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch. Zo reageren onze politici.

Deze week bereikten ons verontrustende berichten uit de autonome Russische deelrepubliek Tsjetsjenië, waar volgens mensenrechtenorganisaties een systematische campagne van geweld specifiek gericht op homoseksuele mannen aan de gang is. Amnesty International en Human Rights Watch waarschuwen dat meer dan 100 homo's in de regio door de plaatselijke autoriteiten werden opgepakt, gevolgd door opsluiting, marteling en - in sommige gevallen - dood in strafkampen. Het LGBT-platform Advocate schrijft dat electroshocks horen bij de ondervragingstechnieken in de kampen. Gedetineerden kunnen vrijgekocht worden door hun geliefden en familie, die al hun bezittingen verpatsen om hun dierbaren te redden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners