"Ik ben geschokt", zegt een 64-jarige visser uit de naburige provincie Ibaraki. Verantwoordelijken bij kerncentralebeheerder Tepco "zouden zelf alle vis die we niet meer kunnen verkopen, moeten opkopen."

Tepco is gestart met het lozen van radioactief water in zee. De arbeiders wisten niet meer wat te doen met de verzamelde watermassa. Bovendien is er dagenlang nog sterker vervuild water via een lek in zee gelopen. Arbeiders slaagden er pas woensdagmorgen in om het lek in kwestie te dichten.

Lege handen

In de getroffen provincie zouden verschillende vissers de zee zijn opgetrokken, maar ze keerden later met lege handen terug nadat ze hoorden dat hun vangsten op de verschillende vismarkten in de regio afgewezen werden.

Regeringsleider Yukio Edano heeft eerder al verklaard dat de vissers voor de geleden schade een vergoeding zullen krijgen. (Belga)

"Ik ben geschokt", zegt een 64-jarige visser uit de naburige provincie Ibaraki. Verantwoordelijken bij kerncentralebeheerder Tepco "zouden zelf alle vis die we niet meer kunnen verkopen, moeten opkopen." Tepco is gestart met het lozen van radioactief water in zee. De arbeiders wisten niet meer wat te doen met de verzamelde watermassa. Bovendien is er dagenlang nog sterker vervuild water via een lek in zee gelopen. Arbeiders slaagden er pas woensdagmorgen in om het lek in kwestie te dichten.Lege handen In de getroffen provincie zouden verschillende vissers de zee zijn opgetrokken, maar ze keerden later met lege handen terug nadat ze hoorden dat hun vangsten op de verschillende vismarkten in de regio afgewezen werden. Regeringsleider Yukio Edano heeft eerder al verklaard dat de vissers voor de geleden schade een vergoeding zullen krijgen. (Belga)