De Antonov AN-26 stortte neer bij het naderen van de landingsbaan. Aan boord van het toestel bevonden zich naast de bemanningsleden ook studenten van de universiteit van de luchtmacht in Charkov. Wellicht ging het om een trainingsvlucht.

Volgens de autoriteiten zaten er 27 mensen in het vliegtuig: zeven bemanningsleden en twintig studenten. Eerst was er sprake van 28 inzittenden, maar één student kwam waarschijnlijk niet opdagen voor de trainingsvlucht. De twee inzittenden die het ongeval overleefden konden zichzelf naar eigen zeggen redden door uit het vliegtuig te springen toen het neerstortte.

Over de oorzaak van de crash bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens gouverneur Alexej Kuchera was er een probleem met een van de motoren van het vliegtuig. Veel militair materiaal in Oekraïne is erg verouderd.

De regio Charkov ligt op 40 kilometer van de Russische grens, maar bevindt zich niet in oorlogsgebied.

De Antonov AN-26 stortte neer bij het naderen van de landingsbaan. Aan boord van het toestel bevonden zich naast de bemanningsleden ook studenten van de universiteit van de luchtmacht in Charkov. Wellicht ging het om een trainingsvlucht. Volgens de autoriteiten zaten er 27 mensen in het vliegtuig: zeven bemanningsleden en twintig studenten. Eerst was er sprake van 28 inzittenden, maar één student kwam waarschijnlijk niet opdagen voor de trainingsvlucht. De twee inzittenden die het ongeval overleefden konden zichzelf naar eigen zeggen redden door uit het vliegtuig te springen toen het neerstortte. Over de oorzaak van de crash bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens gouverneur Alexej Kuchera was er een probleem met een van de motoren van het vliegtuig. Veel militair materiaal in Oekraïne is erg verouderd. De regio Charkov ligt op 40 kilometer van de Russische grens, maar bevindt zich niet in oorlogsgebied.