Op woensdagmiddag reed een onbekende man in op voetgangers op de Westminster Bridge nabij het Britse parlement. Nadat hij een eind verderop zijn wagen klemreed, verwondde de aanvaller nog een politieagent, die ter plekke stierf. De aanvaller werd daarop doodgeschoten door de politie. "Hij probeerde het parlement binnen te gaan, en werd tegengehouden vlakbij de ingang", aldus antiterreurofficier van Scotland Yard Mark Rowly woensdagavond. Bij de aanval kwamen naast de politieagent nog drie burgers om het leven.

Ook raakten veertig mensen gewond, onder wie er verschillende mensen erg aan toe zijn. Drie politieagenten raakten gewond, twee van hen zijn er erg aan toe, aldus Rowly.

De politie gaat er momenteel van uit dat de dader geïnspireerd werd door het internationaal terrorisme, maar geeft voor de rest geen details over het onderzoek. In Britse media circuleerde de naam Trevor Brooks als mogelijke dader, die bij het Britse gerecht gekend staat als haatprediker. De politie wilde bevestigen noch ontkennen of hij wel degelijk de dader is.

Scotland Yard bevestigt ook dat de gedode agent, een 48-jarige man die al 15 jaar in dienst was bij de politie, ongewapend was. "Het parlement wordt bewaakt door gewapende en ongewapende agenten, en deze officier was helaas ongewapend", klinkt het.

De veiligheidsmaatregelen in Londen worden opgetrokken en de politieaanwezigheid wordt vergroot, aldus Rowly nog.

Op woensdagmiddag reed een onbekende man in op voetgangers op de Westminster Bridge nabij het Britse parlement. Nadat hij een eind verderop zijn wagen klemreed, verwondde de aanvaller nog een politieagent, die ter plekke stierf. De aanvaller werd daarop doodgeschoten door de politie. "Hij probeerde het parlement binnen te gaan, en werd tegengehouden vlakbij de ingang", aldus antiterreurofficier van Scotland Yard Mark Rowly woensdagavond. Bij de aanval kwamen naast de politieagent nog drie burgers om het leven. Ook raakten veertig mensen gewond, onder wie er verschillende mensen erg aan toe zijn. Drie politieagenten raakten gewond, twee van hen zijn er erg aan toe, aldus Rowly. De politie gaat er momenteel van uit dat de dader geïnspireerd werd door het internationaal terrorisme, maar geeft voor de rest geen details over het onderzoek. In Britse media circuleerde de naam Trevor Brooks als mogelijke dader, die bij het Britse gerecht gekend staat als haatprediker. De politie wilde bevestigen noch ontkennen of hij wel degelijk de dader is. Scotland Yard bevestigt ook dat de gedode agent, een 48-jarige man die al 15 jaar in dienst was bij de politie, ongewapend was. "Het parlement wordt bewaakt door gewapende en ongewapende agenten, en deze officier was helaas ongewapend", klinkt het. De veiligheidsmaatregelen in Londen worden opgetrokken en de politieaanwezigheid wordt vergroot, aldus Rowly nog.