Vijf mensen werden zaterdagnacht gedood bij een schietpartij in een stad in het Zwitserse kanton Aargau, meldde de lokale politie zondagmorgen.

De schietpartij vond plaats in Würenlingen, een stadje met 4.500 inwoners ten noord-westen van Zurich.

Omwonenden hadden zaterdagavond rond 23 uur schoten gehoord en de overheid gealarmeerd.

Aanvankelijk wilde de politie niets kwijt over het aantal slachtoffers en hun identiteit, maar in de loop van de dag volgde uiteindelijk een persconferentie met meer details.

Uit de persconferentie bleek dat de schietpartij uiteindelijk het leven heeft gekost aan vijf mensen, onder wie ook de dader die zichzelf had omgebracht. Dat zei de politiecommandant Michael Leutpold van de kantonpolitie Aargau.

De politie gaat uit van een passioneel drama. De dader is een 36-jarige man . Onder de slachtoffers zijn de schoonouders van de dader van 58 en 57 jaar en zijn 32-jarige schoonbroer. Maar een 46-jarige buurman van een huis verderop liep ongelukkig de dader tegen het lijf en werd eveneens gedood. Alle slachtoffers zijn Zwitsers. De dader had geen wapenvergunning. Pas in april werd bij hem nog een huiszoeking verricht, maar toen werd geen wapen aangetroffen, aldus de politiewoordvoerder.

(Reuters/Bzelga/BO)

Vijf mensen werden zaterdagnacht gedood bij een schietpartij in een stad in het Zwitserse kanton Aargau, meldde de lokale politie zondagmorgen.De schietpartij vond plaats in Würenlingen, een stadje met 4.500 inwoners ten noord-westen van Zurich.Omwonenden hadden zaterdagavond rond 23 uur schoten gehoord en de overheid gealarmeerd. Aanvankelijk wilde de politie niets kwijt over het aantal slachtoffers en hun identiteit, maar in de loop van de dag volgde uiteindelijk een persconferentie met meer details.Uit de persconferentie bleek dat de schietpartij uiteindelijk het leven heeft gekost aan vijf mensen, onder wie ook de dader die zichzelf had omgebracht. Dat zei de politiecommandant Michael Leutpold van de kantonpolitie Aargau. De politie gaat uit van een passioneel drama. De dader is een 36-jarige man . Onder de slachtoffers zijn de schoonouders van de dader van 58 en 57 jaar en zijn 32-jarige schoonbroer. Maar een 46-jarige buurman van een huis verderop liep ongelukkig de dader tegen het lijf en werd eveneens gedood. Alle slachtoffers zijn Zwitsers. De dader had geen wapenvergunning. Pas in april werd bij hem nog een huiszoeking verricht, maar toen werd geen wapen aangetroffen, aldus de politiewoordvoerder. (Reuters/Bzelga/BO)