De verdachten zijn drie mannen en een vrouw, melden verschillende Franse media. Ze werden bij het ochtendgloren opgepakt in het 18e arrondissement en in Seine-Saint-Denis. Alle vier stonden ze bekend bij de Franse veiligheidsdiensten wegens aanhang van de radicale islam.

Een van hen, een 28-jarige Fransman, werd in maart 2014 reeds veroordeeld, nadat hij twee jaar eerder op de luchthaven van Saint-Etienne was gearresteerd toen hij naar Syrië wilden vertrekken. Hij kwam in oktober 2015 vrij uit de gevangenis van Fresnes in Val-de-Marne en stond sinds vorige maand onder huisarrest in het kader van de noodtoestand die is ingesteld na de aanslagen van november in Parijs. Ook zijn gezellin is woensdag opgepakt.

Het viertal zou een ernstige bedreiging hebben gevormd. Minstens één van hen zou een aanslag in de Franse hoofdstad hebben willen plegen, aldus nieuwszender LCI.

Uit politiebronnen vernam het Franse persagentschap AFP dat de vier onder surveillance stonden op verdenking van 'een mogelijk plan voor een aanslag', maar dat er in de huidige stand van het onderzoek nog 'geen materiële bewijzen' om die verdenking te staven.

In een reactie op de arrestaties zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve dat er geen bevestiging mogelijk is van plannen voor 'imminente gewelddadige acties' in Frankrijk. LCI meldt dat bij de huiszoeking(en?) van woensdagmorgen wapentuig, informaticamateriaal en een kluis in beslag zijn genomen, maar volgens Cazeneuve is geen enkel wapen gevonden. De politie kan de vier 96 uur vasthouden. (Belga/KVDA)

De verdachten zijn drie mannen en een vrouw, melden verschillende Franse media. Ze werden bij het ochtendgloren opgepakt in het 18e arrondissement en in Seine-Saint-Denis. Alle vier stonden ze bekend bij de Franse veiligheidsdiensten wegens aanhang van de radicale islam.Een van hen, een 28-jarige Fransman, werd in maart 2014 reeds veroordeeld, nadat hij twee jaar eerder op de luchthaven van Saint-Etienne was gearresteerd toen hij naar Syrië wilden vertrekken. Hij kwam in oktober 2015 vrij uit de gevangenis van Fresnes in Val-de-Marne en stond sinds vorige maand onder huisarrest in het kader van de noodtoestand die is ingesteld na de aanslagen van november in Parijs. Ook zijn gezellin is woensdag opgepakt. Het viertal zou een ernstige bedreiging hebben gevormd. Minstens één van hen zou een aanslag in de Franse hoofdstad hebben willen plegen, aldus nieuwszender LCI. Uit politiebronnen vernam het Franse persagentschap AFP dat de vier onder surveillance stonden op verdenking van 'een mogelijk plan voor een aanslag', maar dat er in de huidige stand van het onderzoek nog 'geen materiële bewijzen' om die verdenking te staven. In een reactie op de arrestaties zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve dat er geen bevestiging mogelijk is van plannen voor 'imminente gewelddadige acties' in Frankrijk. LCI meldt dat bij de huiszoeking(en?) van woensdagmorgen wapentuig, informaticamateriaal en een kluis in beslag zijn genomen, maar volgens Cazeneuve is geen enkel wapen gevonden. De politie kan de vier 96 uur vasthouden. (Belga/KVDA)