Het is een in haar eenvoud bijna pijnlijke vraag: waarom wordt het conflict in Syrië niet opgelost? Die burgeroorlog is immers de oorzaak van veel problemen in de regio en ver daarbuiten.

De vluchtelingencrisis in de buurlanden van Syrië en Europa is het gevolg van de strijd tussen dictator Bashar al-Assaden verschillende rebellenfracties, waaronder een aantal jihadistische zoals het Al Nusra-fronten IS.

Maar er zijn veel meer partijen in dit conflict, aldus Al Jazeera. En daar ligt volgens de Qatarese nieuwzender het kalf gebonden.

In deze heldere video schetst de zender het aantal partijen, wie aan welke kant staat, welke belangen heeft en welke inbreng.

Why Won't Anyone Stop The War In Syria?

With so many countries involved in the fighting, it's no surprise that Syria's civil war isn't ending any time soon.

Posted by AJ+ on vrijdag 25 september 2015
Het is een in haar eenvoud bijna pijnlijke vraag: waarom wordt het conflict in Syrië niet opgelost? Die burgeroorlog is immers de oorzaak van veel problemen in de regio en ver daarbuiten. De vluchtelingencrisis in de buurlanden van Syrië en Europa is het gevolg van de strijd tussen dictator Bashar al-Assaden verschillende rebellenfracties, waaronder een aantal jihadistische zoals het Al Nusra-fronten IS. Maar er zijn veel meer partijen in dit conflict, aldus Al Jazeera. En daar ligt volgens de Qatarese nieuwzender het kalf gebonden. In deze heldere video schetst de zender het aantal partijen, wie aan welke kant staat, welke belangen heeft en welke inbreng.