In het Oekraïense parlement is vandaag een gevecht uitgebroken, nadat een parlementslid geprobeerd had om premier Arseniy Jatsenjoek te verwijderen van het spreekgestoelte. Dat deed hij uit ontevredenheid over de toespraak van Jatsenjoek.

Die zei tijdens zijn jaarlijkse toespraak in het parlement dat de regering niet verantwoordelijk is voor corruptie. Dit tegen de zin van de parlementsleden. Enkele minuten later werd hij op een aparte manier 'aangevallen' door een van hen - Oleg Barna van de partij van president Petro Porosjenko. Die gaf hem een boeket bloemen en probeerde hem vervolgens - met een ongemakkelijke greep aan het kruis - van het spreekgestoelte te verwijderen.

Barna was een petitie onder parlementsleden opgestart, om de premier af te zetten. Toen aan Jatsenjoek zelf gevraagd werd of hij zou aftreden, antwoordde Jatsenjoek: 'Ik zal iedere beslissing van het Oekraïense parlement aanvaarden. Ik klamp me niet vast aan de functie van premier.' (NSK)

In het Oekraïense parlement is vandaag een gevecht uitgebroken, nadat een parlementslid geprobeerd had om premier Arseniy Jatsenjoek te verwijderen van het spreekgestoelte. Dat deed hij uit ontevredenheid over de toespraak van Jatsenjoek.Die zei tijdens zijn jaarlijkse toespraak in het parlement dat de regering niet verantwoordelijk is voor corruptie. Dit tegen de zin van de parlementsleden. Enkele minuten later werd hij op een aparte manier 'aangevallen' door een van hen - Oleg Barna van de partij van president Petro Porosjenko. Die gaf hem een boeket bloemen en probeerde hem vervolgens - met een ongemakkelijke greep aan het kruis - van het spreekgestoelte te verwijderen.Barna was een petitie onder parlementsleden opgestart, om de premier af te zetten. Toen aan Jatsenjoek zelf gevraagd werd of hij zou aftreden, antwoordde Jatsenjoek: 'Ik zal iedere beslissing van het Oekraïense parlement aanvaarden. Ik klamp me niet vast aan de functie van premier.' (NSK)