Paus Franciscus vindt Donald Trump geen echte christen, onder andere omdat de Amerikaanse miljonair het bouwen van muren tegen "de vreemdeling" voorstaat, in plaats van "bruggen te bouwen".

Vlak voor cruciale voorverkiezingen in de VS kan de kritiek van de Heilige Stoel gemakkelijk als inmenging in de Amerikaanse politiek gelezen worden, maar dat "is mijn bedoeling niet", aldus de Argentijnse kerkvorst. De paus zei dit overigens op bezoek in Mexico. De VS hebben ook zonder de Republikeinse presidentskandidaat al een muur aan de grens opgetrokken.

Van zijn kant vond Trump de pauselijke uitspraak ook niet al te katholiek. Hij bestempelde die als "schandelijk" en "ingegeven door de Mexicaanse regering". "Wanneer het Vaticaan door IS wordt aangevallen, zal de paus wensen en bidden dat Donald Trump de VS-president" is, zei hij nog.

Paus Franciscus vindt Donald Trump geen echte christen, onder andere omdat de Amerikaanse miljonair het bouwen van muren tegen "de vreemdeling" voorstaat, in plaats van "bruggen te bouwen". Vlak voor cruciale voorverkiezingen in de VS kan de kritiek van de Heilige Stoel gemakkelijk als inmenging in de Amerikaanse politiek gelezen worden, maar dat "is mijn bedoeling niet", aldus de Argentijnse kerkvorst. De paus zei dit overigens op bezoek in Mexico. De VS hebben ook zonder de Republikeinse presidentskandidaat al een muur aan de grens opgetrokken.Van zijn kant vond Trump de pauselijke uitspraak ook niet al te katholiek. Hij bestempelde die als "schandelijk" en "ingegeven door de Mexicaanse regering". "Wanneer het Vaticaan door IS wordt aangevallen, zal de paus wensen en bidden dat Donald Trump de VS-president" is, zei hij nog.