In de Amerikaanse talkshow 'Jimmy Kimmel Live' werd in plaats van de doorsnee beroemdheid, nu eens de president opgetrommeld. Kimmel introduceerde Barack Obama als 'de eerste Keniaanse, islamitische socialist die verkozen werd tot president'.

Obama leest gemene tweets

Het was aanvankelijk dan ook even lachen geblazen toen de gebruikelijke 'Celebrities read mean tweets' vervangen werd door een volledige editie over de Amerikaanse president die gemene berichten over zichzelf op sociaal netwerk Twitter voorlas.

Over een post die zowel op 'haha' als op 'lol' eindigde, grapte Obama dat 'die laatste toevoeging overbodig was, als je de 'haha' al hebt gehad'.

'Wat in Ferguson gebeurde was elk protest waard'

Maar de president kon het niet laten de serieuze toer op te gaan in het komische programma. Hoewel hij stelde, dat wie de agenten in Ferguson beschoten had, 'crimineel' was en gearresteerd moest worden, benadrukte hij het recht van de actievoerders. Zo schrijft The New York Times.

De acties van die 'criminelen' mochten volgens Obama de aandacht niet afleiden van de mensenrechtenproblemen die aan de kaak werden gesteld in de stad. De manifestanten hadden volgens hem het legitieme recht om kwaad te zijn over hoe ze behandeld worden door de politie.

'Wat er in Ferguson gebeurde was onderdrukkend en afkeurenswaardig en was elk protest waard', aldus Obama volgens The New York Times. Hij citeerde daarbij een recent rapport van Justitie over de stad. Dat legde volgens de president een 'hele structuur' bloot van 'racisme en het eenvoudigweg negeren van wat de wetshandhaving moet doen'. Dat betekende volgens hem echter niet dat er een 'reden was voor misdadige acties'. Tot slot benadrukte Obama dat wat in Ferguson gebeurd was 'niet uniek is, maar ook niet de norm'. (WB)

In de Amerikaanse talkshow 'Jimmy Kimmel Live' werd in plaats van de doorsnee beroemdheid, nu eens de president opgetrommeld. Kimmel introduceerde Barack Obama als 'de eerste Keniaanse, islamitische socialist die verkozen werd tot president'. Het was aanvankelijk dan ook even lachen geblazen toen de gebruikelijke 'Celebrities read mean tweets' vervangen werd door een volledige editie over de Amerikaanse president die gemene berichten over zichzelf op sociaal netwerk Twitter voorlas.Over een post die zowel op 'haha' als op 'lol' eindigde, grapte Obama dat 'die laatste toevoeging overbodig was, als je de 'haha' al hebt gehad'.Maar de president kon het niet laten de serieuze toer op te gaan in het komische programma. Hoewel hij stelde, dat wie de agenten in Ferguson beschoten had, 'crimineel' was en gearresteerd moest worden, benadrukte hij het recht van de actievoerders. Zo schrijft The New York Times.De acties van die 'criminelen' mochten volgens Obama de aandacht niet afleiden van de mensenrechtenproblemen die aan de kaak werden gesteld in de stad. De manifestanten hadden volgens hem het legitieme recht om kwaad te zijn over hoe ze behandeld worden door de politie.'Wat er in Ferguson gebeurde was onderdrukkend en afkeurenswaardig en was elk protest waard', aldus Obama volgens The New York Times. Hij citeerde daarbij een recent rapport van Justitie over de stad. Dat legde volgens de president een 'hele structuur' bloot van 'racisme en het eenvoudigweg negeren van wat de wetshandhaving moet doen'. Dat betekende volgens hem echter niet dat er een 'reden was voor misdadige acties'. Tot slot benadrukte Obama dat wat in Ferguson gebeurd was 'niet uniek is, maar ook niet de norm'. (WB)