De duikers van het Nederlandse bedrijf DCN Diving hadden al vier slachtoffers geborgen toen ze een hand in het water zagen. Nog een dode, dachten ze. Groot was de verrassing toen een duiker die hand greep en ze meteen terug kneep.

De geredde drenkeling is Harrison Odjegba Okene, een kok op de Nigeriaanse sleepboot Jascon 4. Die verging al in mei voor de kust van het West-Afrikaanse land. Een door DCN vrijgegeven video van het gebeuren ging nu pas viraal. Tien andere Nigeriaanse zeelui en de Oekraïense kapitein overleefden de schipbreuk niet.

Psalmen in het donker

Okene, slechts gekleed in een boxershort, had zich toen de boot zonk in veiligheid gebracht in een luchtbel. Het was er donker en het water was ijskoud. Hij had twee zaklampen en een paar stukken gereedschap meegegrist, maar had niks anders te eten of te drinkend dan een schamele fles cola.

"Ik verloor haast het bewustzijn en alles werd donker toen ik in dat hokje hen en weer werd geworpen vertelde Okene aan de Nigeriaanse krant The Nation. Hij bevond zich in het toilet op het moment dat de sleepboot omsloeg in de vroege ochtend van 29 mei.

De volgende 72 uur sprak hij zichzelf moed in door aan zijn vrouw te denken en psalmen op te zeggen. Dat terwijl zijn zuurstofvoorraad stukje bij beetje slonk.

Ontzettend geluk

Okene dacht dat hij ten dode opgeschreven was toen hij het geluid van een motor hoorde. Met zijn gereedschap bonte hij op de romp van de sleepboot, maar daarna stierf het geluid weg. Tot zijn eigen verbazing werd hij alnog gevonden.

"Hij had ontzettend geluk dat hij in een luchtbel zat", zei Tony Walker, de projectmanager van DCN Diving aan de Amerikaanse krant The Washington Post. "Maar de tijd die hij over had voordat hij niet meer kon ademen, was beperkt."

De duikers van het Nederlandse bedrijf DCN Diving hadden al vier slachtoffers geborgen toen ze een hand in het water zagen. Nog een dode, dachten ze. Groot was de verrassing toen een duiker die hand greep en ze meteen terug kneep.De geredde drenkeling is Harrison Odjegba Okene, een kok op de Nigeriaanse sleepboot Jascon 4. Die verging al in mei voor de kust van het West-Afrikaanse land. Een door DCN vrijgegeven video van het gebeuren ging nu pas viraal. Tien andere Nigeriaanse zeelui en de Oekraïense kapitein overleefden de schipbreuk niet.Okene, slechts gekleed in een boxershort, had zich toen de boot zonk in veiligheid gebracht in een luchtbel. Het was er donker en het water was ijskoud. Hij had twee zaklampen en een paar stukken gereedschap meegegrist, maar had niks anders te eten of te drinkend dan een schamele fles cola."Ik verloor haast het bewustzijn en alles werd donker toen ik in dat hokje hen en weer werd geworpen vertelde Okene aan de Nigeriaanse krant The Nation. Hij bevond zich in het toilet op het moment dat de sleepboot omsloeg in de vroege ochtend van 29 mei.De volgende 72 uur sprak hij zichzelf moed in door aan zijn vrouw te denken en psalmen op te zeggen. Dat terwijl zijn zuurstofvoorraad stukje bij beetje slonk.Okene dacht dat hij ten dode opgeschreven was toen hij het geluid van een motor hoorde. Met zijn gereedschap bonte hij op de romp van de sleepboot, maar daarna stierf het geluid weg. Tot zijn eigen verbazing werd hij alnog gevonden."Hij had ontzettend geluk dat hij in een luchtbel zat", zei Tony Walker, de projectmanager van DCN Diving aan de Amerikaanse krant The Washington Post. "Maar de tijd die hij over had voordat hij niet meer kon ademen, was beperkt."