Een video van het Internationaal Consortium voor Onderzoeksjournalisten (ICIJ) toont aan wat de gevolgen zijn van sommige schermbedrijven op belastingparadijzen.

Het filmpje toont hoe de oorlog in Syrië via offshores gefinancierd kan worden, het onthult dat een van de Russische klanten van Mossack Fonseca (het advocatenkantoor dat in opspraak kwam) een pedofiel is dat een dertienjarig weesmeisje ontvoerde en daarna doorverkocht voor seks. Het advocatenkantoor was hiervan op de hoogte, maar zag het niet als zijn plicht om te melden dat een van hun cliënten een pedofiel was.

Bekijk hier het volledige filmpje:

Website van ICIJ over PanamaPapers

Een video van het Internationaal Consortium voor Onderzoeksjournalisten (ICIJ) toont aan wat de gevolgen zijn van sommige schermbedrijven op belastingparadijzen.Het filmpje toont hoe de oorlog in Syrië via offshores gefinancierd kan worden, het onthult dat een van de Russische klanten van Mossack Fonseca (het advocatenkantoor dat in opspraak kwam) een pedofiel is dat een dertienjarig weesmeisje ontvoerde en daarna doorverkocht voor seks. Het advocatenkantoor was hiervan op de hoogte, maar zag het niet als zijn plicht om te melden dat een van hun cliënten een pedofiel was. Bekijk hier het volledige filmpje:Website van ICIJ over PanamaPapers