Volgens de Libische minister van Justitie, Ali H'mida Achoer, vindt het proces tegen de 39-jarige zoon van de voormalige Libische leider Muammar Khaddafi, Seif al-Islam Khaddafi, plaats in Libië. Het Internationaal Strafhof (ICC) ontkent echter een beslissing over het proces genomen te hebben.

Op 6 december vroegen de rechters van het Strafhof aan de Libische autoriteiten om voor 10 januari duidelijk te maken, "of en wanneer" ze Seif al-Islam aan het Strafhof zullen overdragen. Libië verkreeg daarna een bijkomend uitstel tot maandag 23 januari. De magistraten van Den Haag willen ook weten of de zoon van Khaddafi in Libië werd aangehouden op basis van het arrestatiebevel van het Strafhof.

Seif al-Islam Khaddafi wordt verdacht van misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd sinds 15 februari 2011 tijdens de repressie van de gewapende opstand die in een burgeroorlog ontaardde. De Libische Nationale Overgangsraad (CNT) liet het Internationaal Strafhof op 24 november 2011 weten dat Libië over de zoon van Khaddafi wil oordelen. (Belga/TE)

Volgens de Libische minister van Justitie, Ali H'mida Achoer, vindt het proces tegen de 39-jarige zoon van de voormalige Libische leider Muammar Khaddafi, Seif al-Islam Khaddafi, plaats in Libië. Het Internationaal Strafhof (ICC) ontkent echter een beslissing over het proces genomen te hebben. Op 6 december vroegen de rechters van het Strafhof aan de Libische autoriteiten om voor 10 januari duidelijk te maken, "of en wanneer" ze Seif al-Islam aan het Strafhof zullen overdragen. Libië verkreeg daarna een bijkomend uitstel tot maandag 23 januari. De magistraten van Den Haag willen ook weten of de zoon van Khaddafi in Libië werd aangehouden op basis van het arrestatiebevel van het Strafhof. Seif al-Islam Khaddafi wordt verdacht van misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd sinds 15 februari 2011 tijdens de repressie van de gewapende opstand die in een burgeroorlog ontaardde. De Libische Nationale Overgangsraad (CNT) liet het Internationaal Strafhof op 24 november 2011 weten dat Libië over de zoon van Khaddafi wil oordelen. (Belga/TE)