Premier José Luis Rodríguez Zapatero riep vrijdag vervroegde verkiezingen uit voor 20 november. De Spaanse regeringsleider reageert met die beslissing op de vraag van de sterker geworden oppositie.

De conservatieve PP had sinds haar overweldigende zege bij de regionale en gemeenteraadsverkiezingen op 22 mei steeds weer nieuwe verkiezingen geëist.

Lagere rating

Ondertussen blijven de ratingbureaus Spanje in het vizier houden. Het ratingbureau Moody's overweegt de kredietwaardigheid van het land opnieuw te verlagen. (Belga/SD)

Premier José Luis Rodríguez Zapatero riep vrijdag vervroegde verkiezingen uit voor 20 november. De Spaanse regeringsleider reageert met die beslissing op de vraag van de sterker geworden oppositie. De conservatieve PP had sinds haar overweldigende zege bij de regionale en gemeenteraadsverkiezingen op 22 mei steeds weer nieuwe verkiezingen geëist. Lagere rating Ondertussen blijven de ratingbureaus Spanje in het vizier houden. Het ratingbureau Moody's overweegt de kredietwaardigheid van het land opnieuw te verlagen. (Belga/SD)