Zowel vertrekkende vakantiegangers als zij die terug huiswaarts keren begeven zich dit weekend op de baan. Files zijn niet te vermijden, het wordt absoluut afgeraden om zaterdag naar het zuiden te rijden.

Vrijdag wordt voor de terugkeer naar schatting een oranje dag in Europa. Dat zeggen de automobilistenorganisaties VAB en Touring. Voor zij die die dag op vakantie vertrekken geldt zelfs code rood. Tot 's avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag zou het zeer druk zijn. Daar komt voor ons land nog de avondspits rond Antwerpen en Brussel bij.

Zaterdag is een absoluut te mijden reisdag voor zowel het vertrek (zwarte dag in Frankrijk, rood in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk,
Italië en Spanje) als voor de terugkeer (rood). Het zou de drukste dag van de vakantie kunnen worden, met monsterfiles en vertragingen die kunnen oplopen tot zes uur. Heel wat Parijzenaars vertrekken nu op vakantie en dat geldt ook voor de twee grootste Duitse deelstaten. Voor de Belgen eindigt het bouwverlof. Ook zondag blijft erg druk, met de code oranje voor vertrek en terugkeer.

Rijverbod
Het feit dat 1 augustus aansluit op het weekend, creëert extra drukte door vakantiewissels. In Frankrijk geldt dit weekend ook nog eens een rijverbod voor vrachtwagens en autocars, waardoor er opstoppingen kunnen zijn aan de grensovergangen.

Samengevat kan men best op donderdag, zondag of maandag vertrekken en op vrijdag of maandag terugkeren. (Belga/TE)

Zowel vertrekkende vakantiegangers als zij die terug huiswaarts keren begeven zich dit weekend op de baan. Files zijn niet te vermijden, het wordt absoluut afgeraden om zaterdag naar het zuiden te rijden. Vrijdag wordt voor de terugkeer naar schatting een oranje dag in Europa. Dat zeggen de automobilistenorganisaties VAB en Touring. Voor zij die die dag op vakantie vertrekken geldt zelfs code rood. Tot 's avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag zou het zeer druk zijn. Daar komt voor ons land nog de avondspits rond Antwerpen en Brussel bij. Zaterdag is een absoluut te mijden reisdag voor zowel het vertrek (zwarte dag in Frankrijk, rood in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje) als voor de terugkeer (rood). Het zou de drukste dag van de vakantie kunnen worden, met monsterfiles en vertragingen die kunnen oplopen tot zes uur. Heel wat Parijzenaars vertrekken nu op vakantie en dat geldt ook voor de twee grootste Duitse deelstaten. Voor de Belgen eindigt het bouwverlof. Ook zondag blijft erg druk, met de code oranje voor vertrek en terugkeer. Rijverbod Het feit dat 1 augustus aansluit op het weekend, creëert extra drukte door vakantiewissels. In Frankrijk geldt dit weekend ook nog eens een rijverbod voor vrachtwagens en autocars, waardoor er opstoppingen kunnen zijn aan de grensovergangen. Samengevat kan men best op donderdag, zondag of maandag vertrekken en op vrijdag of maandag terugkeren. (Belga/TE)