De Indische pers reageert daags na het vonnis verontwaardigd op de lichte straf voor een van de zes verkrachters die in december een studente misbruikten op een bus in New Delhi. De veroordeelde was zeventien op het moment van de feiten en werd dus als minderjarige berecht. Hij kreeg de maximumstraf, maar die bedraagt 'slechts' drie jaar cel.

De groepsverkrachting en moord op de studente veroorzaakten in december een storm van protest en manifestaties doorheen India. De aanhoudende druk dwong het parlement intussen de straffen voor seksueel geweld te verzwaren. Of toch voor volwassenen. De 'lichte' veroordeling zaterdag maakt dat de oppositie intussen ook voor minderjarigen zwaardere straffen eist.

Opiniestukken in de pers noemen de veroordeling intussen 'een parodie'. De familie van het slachtoffer 'is gerechtigheid ontnomen', schrijft de Hindustan Times. 'Hij zal tv kunnen kijken en spelletjes spelen in zijn cel.' 'Jonge verkrachter van 16 december komt weg met moord', luidt het dan weer in de tabloid Mail Today.

De verontwaardiging kan ook te maken hebben met het feit dat de minderjarige geweldenaar als de meest wrede van de verkrachters werd aangeduid.

De nabestaanden vroegen de doodstraf voor de aanvallers. (Belga/SD)

De Indische pers reageert daags na het vonnis verontwaardigd op de lichte straf voor een van de zes verkrachters die in december een studente misbruikten op een bus in New Delhi. De veroordeelde was zeventien op het moment van de feiten en werd dus als minderjarige berecht. Hij kreeg de maximumstraf, maar die bedraagt 'slechts' drie jaar cel.De groepsverkrachting en moord op de studente veroorzaakten in december een storm van protest en manifestaties doorheen India. De aanhoudende druk dwong het parlement intussen de straffen voor seksueel geweld te verzwaren. Of toch voor volwassenen. De 'lichte' veroordeling zaterdag maakt dat de oppositie intussen ook voor minderjarigen zwaardere straffen eist.Opiniestukken in de pers noemen de veroordeling intussen 'een parodie'. De familie van het slachtoffer 'is gerechtigheid ontnomen', schrijft de Hindustan Times. 'Hij zal tv kunnen kijken en spelletjes spelen in zijn cel.' 'Jonge verkrachter van 16 december komt weg met moord', luidt het dan weer in de tabloid Mail Today. De verontwaardiging kan ook te maken hebben met het feit dat de minderjarige geweldenaar als de meest wrede van de verkrachters werd aangeduid. De nabestaanden vroegen de doodstraf voor de aanvallers. (Belga/SD)