Het Amerikaanse leger heeft een vijandelijke drone neergehaald die vermoedelijk toebehoorde aan het regeringsleger van president Assad. De neergehaalde drone heeft de coalitietroepen "geen schade" toegebracht, zei kolonel Ryan Dillon in een videoconferentie vanuit Bagdad. Het gaat om een derde incident tussen proregeringsstrijders en de coalitie nabij al-Tanaf sinds midden mei.

Donderdag zou de coalitie voor de derde keer op korte tijd proregeringsstrijders hebben gebombardeerd. Al-Tanaf ligt in de woestijn en ligt op de grens tussen Syrië en Jordanië. Langs Jordaanse kant leiden Amerikaanse troepen "rebellen" op, officieel voor de strijd tegen IS.

Dillon zei niettemin dat de "coalitie er niet op uit is het Syrische regime of pro-regeringstroepen te bestrijden. Maar wij staan klaar om ons tegen elke bedreiging te verdedigen". De verdedigingsactie vond wel plaats op Syrisch grondgebied.

Het Amerikaanse leger heeft een vijandelijke drone neergehaald die vermoedelijk toebehoorde aan het regeringsleger van president Assad. De neergehaalde drone heeft de coalitietroepen "geen schade" toegebracht, zei kolonel Ryan Dillon in een videoconferentie vanuit Bagdad. Het gaat om een derde incident tussen proregeringsstrijders en de coalitie nabij al-Tanaf sinds midden mei. Donderdag zou de coalitie voor de derde keer op korte tijd proregeringsstrijders hebben gebombardeerd. Al-Tanaf ligt in de woestijn en ligt op de grens tussen Syrië en Jordanië. Langs Jordaanse kant leiden Amerikaanse troepen "rebellen" op, officieel voor de strijd tegen IS. Dillon zei niettemin dat de "coalitie er niet op uit is het Syrische regime of pro-regeringstroepen te bestrijden. Maar wij staan klaar om ons tegen elke bedreiging te verdedigen". De verdedigingsactie vond wel plaats op Syrisch grondgebied.