In de geboortestad van de gedode Libische leider Khaddafi zijn er nieuwe aanwijzingen voor een bloedbad. In de stad Sirte werden 267 lijken aangetroffen. In vele gevallen werden de slachtoffers vermoedelijk geëxecuteerd, aldus de website Qurinaew woensdag onder aanhaling van medewerkers van het Rode Kruis. Die kregen de informatie van Libische functionarissen uit Benghazi die in Sirte het veronderstelde bloedbad onderzoeken.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zei begin deze week dat haar medewerkers in Sirte 53 lijken van aanhangers van Khadddafi aantroffen. Die laatste Khaddafi-getrouwen zouden na hun gevangenneming door milities van de Overgangsraad zijn gedood.

Sirte viel vorige week donderdag na wekenlange gevechten in handen van militieleden van de Overgangsraad. Dezelfde dag werd ook kolonel Khaddafi door de milities gevangengenomen en waarschijnlijk doodgeschoten.

Met de steun van Qatar

Honderden soldaten uit Qatar zouden aan de kant van de militieleden van de Overgangsraad meegestreden hebben. Dat maakte de Qatarese stafchef, generaal Hamad ben Ali al-Attiya, woensdag bekend. Tot nog toe had de Golfstaat slechts gesproken van een deelname aan een luchtraid onder commando van de NAVO.

"We zorgden voor de verbinding tussen de milities en de NAVO", zei de generaal in de marge van een vergadering in Doha van stafchefs van landen die in Libië aan de militaire operatie deelnamen. (Belga/INM)

In de geboortestad van de gedode Libische leider Khaddafi zijn er nieuwe aanwijzingen voor een bloedbad. In de stad Sirte werden 267 lijken aangetroffen. In vele gevallen werden de slachtoffers vermoedelijk geëxecuteerd, aldus de website Qurinaew woensdag onder aanhaling van medewerkers van het Rode Kruis. Die kregen de informatie van Libische functionarissen uit Benghazi die in Sirte het veronderstelde bloedbad onderzoeken. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zei begin deze week dat haar medewerkers in Sirte 53 lijken van aanhangers van Khadddafi aantroffen. Die laatste Khaddafi-getrouwen zouden na hun gevangenneming door milities van de Overgangsraad zijn gedood. Sirte viel vorige week donderdag na wekenlange gevechten in handen van militieleden van de Overgangsraad. Dezelfde dag werd ook kolonel Khaddafi door de milities gevangengenomen en waarschijnlijk doodgeschoten. Met de steun van Qatar Honderden soldaten uit Qatar zouden aan de kant van de militieleden van de Overgangsraad meegestreden hebben. Dat maakte de Qatarese stafchef, generaal Hamad ben Ali al-Attiya, woensdag bekend. Tot nog toe had de Golfstaat slechts gesproken van een deelname aan een luchtraid onder commando van de NAVO. "We zorgden voor de verbinding tussen de milities en de NAVO", zei de generaal in de marge van een vergadering in Doha van stafchefs van landen die in Libië aan de militaire operatie deelnamen. (Belga/INM)