Rustam Makhmudov, de vermoedelijke moordenaar van de Russische journaliste Anna Politkovskaja, is gearresteerd in Tsjetsjenië. Makhmudov werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in het huis van zijn ouders, maakte zijn advocaat bekend. Volgens het Russische persbureau Ria Novosti wordt de verdachte momenteel naar Moskou overgebracht.

Makhmudov is al jaren gezocht omdat hij Politkovskaja in 2006 in haar flatgebouw zou hebben doodgeschoten. Zijn broers Ibragim en Dzhabrail werden beschuldigd van medeplichtigheid. Ze werden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken in 2009, maar het Russische hooggerechtshof maakte dat verdict ongedaan.

Politkovskaja was één van de weinige journalisten die de schending van de mensenrechten in Tsjetsjenië aanklaagde en die openlijk machtsexcessen van het regime van Vladimir Poetin bekritiseerde. Hij was van 2000 tot 2008 president van Rusland en sindsdien premier. (Belga/KVDA)

Rustam Makhmudov, de vermoedelijke moordenaar van de Russische journaliste Anna Politkovskaja, is gearresteerd in Tsjetsjenië. Makhmudov werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in het huis van zijn ouders, maakte zijn advocaat bekend. Volgens het Russische persbureau Ria Novosti wordt de verdachte momenteel naar Moskou overgebracht. Makhmudov is al jaren gezocht omdat hij Politkovskaja in 2006 in haar flatgebouw zou hebben doodgeschoten. Zijn broers Ibragim en Dzhabrail werden beschuldigd van medeplichtigheid. Ze werden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken in 2009, maar het Russische hooggerechtshof maakte dat verdict ongedaan. Politkovskaja was één van de weinige journalisten die de schending van de mensenrechten in Tsjetsjenië aanklaagde en die openlijk machtsexcessen van het regime van Vladimir Poetin bekritiseerde. Hij was van 2000 tot 2008 president van Rusland en sindsdien premier. (Belga/KVDA)